Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Ενημέρωση Δημάρχου Αλμωπίας σχετικά με τις εργασίες στο Δασάκι.


 

 

 

 

Στην ενημέρωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος  αναφέρθηκε στις εργασίες που γίνονται   τις τελευταίες ημέρες στο Δασάκι Αριδαίας.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής:

« Όπως γνωρίζετε, το Δασάκι το πήραμε στην κατοχή μας, το Νοέμβριο του περασμένου έτους. Άρα δεν είναι ούτε 5 μήνες στην κατοχή μας και εμείς σε αυτό το διάστημα, φροντίσαμε να το καθαρίσουμε, να το ευπρεπίσουμε, να κλαδέψουμε και να το κάνουμε έναν χώρο ασφαλή για τον δημότη και τον επισκέπτη. Έγιναν όλα με νόμιμες διαδικασίες και θα θυμίσω κάτι. Ήρθε το Δασαρχείο, προσήμανε όλα τα επικίνδυνα δένδρα, είδε ποια είναι ξερά και ποια πρέπει να φύγουνε, εκτίμησε τον όγκο και το μέγεθος των ξύλων που θα βγούνε και μας έχει δώσει τη σχετική βεβαίωση προκειμένου αυτά τα ξύλα να μοιραστούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Παρών στις εργασίες ήταν και ο πρόεδρος της Αριδαίας, Θοδωρής Ταρασίδης, ο οποίος γνωρίζει κάποιες οικογένειες και με δική του υπόδειξη θα δοθούν σε αυτές.

Το θέμα δεν είναι όμως εκεί. Το θέμα είναι, ότι το Δασάκι επιτέλους καθαρίστηκε και σε μια εβδομάδα θα είναι εντελώς καθαρό, θα είναι επισκέψιμο για τον καθένα, για τα παιδιά μας. Ήδη φαίνεται η δουλειά που έχει γίνει, δεν έγινε καμία οικολογική καταστροφή, δεν έγινε κανένα άναρχο κόψιμο, υπάρχει και το σχετικό έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ όπως και το έγγραφο του Δασαρχείου και όποιος το θέλει μπορούμε να του το δώσουμε.  Δεν θα κάνουμε τηλεδικαστήρια, ούτε στα sites, ούτε στα ραδιόφωνα. Είμαστε εδώ καθημερινά και όποιος θέλει μπορεί να ζητήσει και να πάρει όποιο έγγραφο θέλει. Απλά θα ήθελα να πάμε με όλους τους δημοτικούς συμβούλους και να πάμε να δούμε τι δουλειά έγινε, καθώς ότι ήταν να κλαδευτεί κλαδεύτηκε, ότι ξερό ήταν να απομακρυνθεί, απομακρύνθηκε και ότι σάπιο υπήρχε, έφυγε. Τα καλώδια της ΔΕΗ όπου υπήρχαν συστάδες είναι καθαρά, τα ΚΑΦΑΟ το ίδιο, τα καλώδια που δεν κατέληγαν πουθενά απομονώθηκαν, οπότε έγινε μια πολύ σοβαρή δουλειά.

Οπότε να μην ψάχνουμε δικαιολογίες και αφορμές αλλά να βλέπουμε την ουσία και η ουσία είναι μία. Δασάκι, καθαρό και πολύ σύντομα επισκέψιμο. Το αναγνωρίζουν οι δημότες και θα το αναγνωρίζουν. Οπότε να μην βλέπουμε ανώνυμα σχόλια, αλλά σχόλια με ονοματεπώνυμο. Εμείς πήγαμε εκεί ως δημοτική αρχή οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι νομικών προσώπων, εργαζόμενοι, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και του Δασαρχείου και έγινε ότι απαιτούταν και ότι χρειαζόταν».




 

1 σχόλιο:

  1. Όταν πρόκειται για υλοτομίες και κόψιμο δένδρων, δήμαρχε είσαι ασυναγώνιστος. Την ξέρεις τη δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)