Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Ένας νεκρός από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου - Εγκλωβισμένοι ασθενείς και γιατροί

Τραγωδία στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Ένας νεκρός από τη φωτιά - Εγκλωβισμένοι ασθενείς και γιατροί
 
 
 
Απανθρακωμένο άτομο εντόπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο νοσοκομείο Παπανικολάου από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα.

 Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Όπως τόνισε στο iEidiseis.gr εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, οι πυροσβέστες εντόπισαν έναν άνθρωπο καμένο, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι άνδρας ή γυναίκα. Πιθανότατα, πρόκειται για ασθενή.

Η φωτιά ξέσπασε στη Β' Πνευμονολογική κλινική, σε πτέρυγα covid.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι ιδιαίτερα σοβαρή, σύμφωνα με τον διευθυντή της Πνευμονολογικής κ. Διαμαντή Χλωρό. Όπως τόνισε στον Ant1, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον θάλαμο 6, όπου νοσηλευόταν ένας ασθενής.

Μέσα στην κλινική υπάρχουν εγκλωβισμένοι με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να τους απομακρύνουν με ασφάλεια.

Οι καπνοί έχουν περάσει στους θαλάμους, όπου νοσηλεύονται περίπου 20 ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα. Εγκλωβισμένοι είναι γιατροί και ασθενείς.

 Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Ελένη Σιώκου, η φωτιά ξέσπασε όταν ένας ασθενής άναψε τσιγάρο στο θάλαμο.

«Ένας ασθενής με Covid-19 που νοσηλευόταν στο θάλαμο με οξυγόνο, άναψε τσιγάρο και πήραν όλα φωτιά. Άναψε τσιγάρο δίπλα στο οξυγόνο. Κάηκε όλη η κλινική. Υπάρχουν ασθενείς με εγκαύματα. Και αυτοί οι άνθρωποι που νοσούν, πρέπει να μεταφερθούν άμεσα σε άλλο χώρο. Υπάρχει και ένα ζήτημα αυτή τη στιγμή για το πού θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι, δεν ξέρω....επειδή νοσούν», λέει μεταξύ άλλων η κυρία Σιώκου στο CNN Greece.

«Τη φωτιά την έβαλε ο ασθενής»

«Ασθενής που νοσηλεύεται με κορονοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά», είπε μιλώντας στο Open ο Διαμαντής Χλώρος, διευθυντής της κλινικής covid στο Παπανικολάου. 

Mε πληροφορίες από: ieidiseis.gr & cnn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)