Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Εισιτήριο εξόδου από την ενισχυμένη εποπτεία

Με διαδικασίες εξπρές αναμένεται να ολοκληρωθεί η 14η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους επικεφαλής των θεσμών (ΕΚΤ, Κομισιόν, ESM, ΔΝΤ) ανοίγοντας το δρόμο για έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία (τον Αύγουστο) και πέρασμα σε μετά προγραμματική εποπτεία.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα αναμένει να λάβει άμεσα τη δόση των 750 εκατ. ευρώ ενώ θα εκκρεμεί ακόμη μια που αναμένεται να καταβληθεί αργότερα.

Όπως έγραφε σε αναλυτικό της ρεπορτάζ η «Εφ.Συν.» η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία δεν σημαίνει το τέλος των ελέγχων καθώς η χώρα μας, όπως και άλλες χώρες, θα αξιολογείται ανά εξάμηνο με βάση το καθεστώς της μεταπρογραμματικής παρακολούθησης έως ότου εξοφλήσει το 75% των δανείων που έλαβε από τον μηχανισμό παρακολούθησης.

Στην αυριανή (σ.σ. 06/04) συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταικούρα, με τους επικεφαλής των θεσμών θα εξεταστεί αν τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των δεσμεύσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της 13ης έκθεσης αξιολόγησης ενώ το ΥΠ.ΟΙΚ. θα περιγράψει και τα μέτρα κατά της ακρίβειας που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)