Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Βαριές απειλές της Ρωσίας για τις απελάσεις: «Αυτό δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες»

Βαριές απειλές της Ρωσίας για τις απελάσεις: «Αυτό δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες»

Η αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην απόφαση της Αθήνας να απελάσει 12 Ρώσους διπλωμάτες. Κάνει λόγο για «αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα».

Δώδεκα διπλωμάτες που εργάζονται στη Ρωσική πρεσβεία και στο Γενικό Προξενείο της χώρας στη Θεσσαλονίκη απελαύνει η Ελλάδα, με απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών. Η ρωσική πρεσβεία εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως αυτή η ενέργεια «δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων.

Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες.»

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Οι Ελληνικές αρχές κήρυξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως ανεπιθύμητα πρόσωπα (personae non gratae).

Οι ανωτέρω κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963.

Ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο Πρέσβη σχετικά με την απόφαση αυτή. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)