Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

CEO BMW: Διαφωνεί με την αποκλειστική στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα

CEO BMW: Διαφωνεί με την αποκλειστική στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα

«Με την τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρέπει να είσαστε προσεκτικοί γιατί ταυτόχρονα αυξάνετε την εξάρτηση από πολύ λίγες χώρες», υποστήριξε ο Όλιβερ Zίπσε, διευθύνων σύμβουλος της BMW

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW Όλιβερ Ζίπσε υποστήριξε ότι οι εταιρείες πρέπει να προσέχουν να μην εξαρτώνται υπερβολικά από ορισμένες επιλεγμένες χώρες εστιάζοντας αποκλειστικά στα ηλεκτρικά οχήματα, και επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμα δυνατότητες στην αγορά των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

«Όταν βλέπετε την τεχνολογία που πλέον αναδεικνύεται και την ώθηση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πρέπει να είσαστε προσεκτικοί γιατί ταυτόχρονα αυξάνετε την εξάρτηση από πολύ λίγες χώρες», είπε ο Zίπσε μιλώντας στη Νέα Υόρκη. Επισήμανε δε ότι η προμήθεια πρώτων υλών για την παραγωγή μπαταριών ελέγχεται κυρίως από την Κίνα.

«Εάν κάποιος δεν μπορεί να αγοράσει ένα ηλεκτρικό όχημα για κάποιο λόγο, αλλά χρειάζεται ένα αυτοκίνητο, θα προτιμούσατε να του προτείνετε να συνεχίσει να οδηγεί το παλιό του αυτοκίνητο για πάντα; Εάν δεν πουλάτε πια κινητήρες εσωτερικής καύσης, κάποιος άλλος θα το κάνει», υποστήριξε.

Εδώ και καιρό ο CEO της BMW έχει ταχθεί κατά των καθολικών απαγορεύσεων στις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης ενόψει της αυξανόμενης πίεσης από τις ρυθμιστικές αρχές στην αυτοκινητοβιομηχανία να περιορίσουν τις εκπομπές άνθρακα και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της.

Υψηλή η τιμή των ηλεκτρικών

Η προσφορά πιο αποδοτικών αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης ήταν καθοριστικής σημασίας τόσο από άποψη κέρδους όσο και από περιβαλλοντική άποψη, υποστήριξε ο Ζίπσε, επισημαίνοντας τα κενά στις υποδομές φόρτισης και την υψηλή τιμή των ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι εταιρείες έπρεπε επίσης να σχεδιάσουν να αντιμετωπίσουν τη σημερινή εξέλιξη που ζούμε με τις υψηλές τιμές σε ενέργεια και πρώτες ύλες, προνοώντας να είναι πιο αποτελεσματικές στην παραγωγή τέτοιων υλικών και εντείνοντας τις προσπάθειες ανακύκλωσης προκειμένου να μειώσουν το κόστος, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε ένα υψηλό τιμών σήμερα, μπορεί να μην παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο, αλλά δεν πρόκειται να επιστρέψουν στις προηγούμενες τιμές», ξεκαθάρισε. «Το πόση ενέργεια χρειάζεστε και χρησιμοποιείτε, και η ανακύκλωση υλικών, είναι σημαντικά θέματα – για περιβαλλοντικούς λόγους αλλά ακόμη περισσότερο για οικονομικούς λόγους», κατέληξε ο CEO της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πηγή:ot.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)