Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Η «εποχή της σιωπής» του Α. Σαμαρά τελείωσε - Το ρήγμα με τον Ν. Δένδια

Η «εποχή της σιωπής» του Α. Σαμαρά τελείωσε - Το ρήγμα με τον Ν. Δένδια
 
 
 
Η ένταση στις σχέσεις Σαμαρά - Δένδια κρατάει χρόνια. Μανιφέστο Σαμαρά με ιδιοτέλεια, βλέπει ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Ο Νίκος Δένδιας σήκωσε χθες το γάντι που πέταξε και στον ίδιον ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς από το βήμα του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ, ασκώντας του κριτική για μία δήλωση που είχε κάνει για «τις τρύπες στον βυθό του Αιγαίου».

Ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αίφνης έχει βρεθεί στην αμήχανη θέση να δέχεται παρασκηνιακές κάθε τρεις και μία παρασκηνιακές βολές από τα ενδότερα του κυβερνητικού παρασκηνίου για …υπερπατριωτική στάση στα εθνικά και δει τα ελληνοτουρκικά και ταυτοχρόνως να εγκαλείται από τον κ. Σαμαρά για έλλειμμα πατριωτισμού, επέλεξε να αντιδράσει και με ένταση στο δεύτερο.

Μετέβη χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που συζητά την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία που θα ψηφιστεί αύριο, και συνέδεσε το προχθεσινό μανιφέστο Σαμαρά με ιδιοτέλεια!

«Γίνεται μια συζήτηση στην ελληνική κοινωνία για τον πατριωτισμό που διατρέχει και κόμματα και παρατάξεις. Ουδείς αρνείται τον πατριωτισμό οποιουδήποτε. Αλλά υπάρχει ένα ερώτημα. Πώς όμως προσλαμβάνεται ο πατριωτισμός; Πολλές φορές στην ιστορία μας ο πατριωτισμός κάλυψε ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες» σημείωσε με νόημα ο υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε: «Ας ξεχάσουμε το παρελθόν. Πρέπει να δούμε πώς νοηματοδοτεί ο καθένας τον πατριωτισμό όταν αναφέρεται σε αυτόν. Η απραξία δεν συνιστά πατριωτισμό. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν συνιστά πατριωτισμό. Ιδίως από πολιτικούς του πατριωτισμού ως οπισθοδρομικό σύνδρομο εκχέει μία βαθύτατη ανασφάλεια. Θυμίζει το γνωστό πίσω στα κανόνια μας», είπε ο κ. Δένδιας.

Για όσους γνωρίζουν το νεοδημοκρατικό παρασκήνιο, ξέρουν ότι το κλίμα συνεργασίας που υπήρχε όταν ο κ. Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός και ο κ. Δένδιας κορυφαίος υπουργός έχει εκλείψει. Πλέον, εδώ και καιρό, οι δύο άνδρες περιορίζονται σε δημόσιες τυπικότητες.

Όλοι θυμούνται, άλλωστε, την ένταση που υπήρξε μεταξύ των δύο ανδρών, όταν η πλευρά Σαμαρά είχε ασκήσει δριμεία κριτική στη διαχείριση των γεγονότων του Έβρου τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, με τον κ. Δένδια να αντιδρά με ένα tweet ανήμερα της επετείου του θανάτου του Κων. Μητσοτάκη, το οποίο εκλήφθηκε ως σαφέστατη αιχμή εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, αφού τόνιζε ότι «αν είχε αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο του, η Ελλάδα σήμερα θα ήταν διαφορετική».

Παρά ταύτα, εξέπληξε αρκετούς η επιλογή του πρώην πρωθυπουργού να στοχεύσει με τα βόλια του και τον υπουργό Εξωτερικών, και με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητος από την πλευρά του κ. Δένδια.

Οι περισσότεροι στη ΝΔ προβλέπουν ότι στο Συνέδριο, ο κ. Σαμαράς σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας πορείας, η οποία θα χαρακτηρίζεται από δημόσια κριτική σε όσα κυβερνητικά πεπραγμένα ο πρώην πρωθυπουργός διαφωνεί. «Είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε αυτή τη δύσκολη στιγμή» λένε γαλάζιοι βουλευτές, ανεξαρτήτως του αν συμφωνούν ή διαφωνούν με το περιεχόμενο των παρεμβάσεών του.

Πηγή:ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο επαγγελματίας πατριώτης που έκανε καριέρα με το "μακεδονικό" και έφυγε με το χαμηλότερο ποσοστό που πήρε ποτέ η ΝΔ, κουνάει το δαχτυλάκι στον γιό του #Μητσοτάκη κάθαρμα# που όλη η χώρα τον αποκαλεί #Μητσοτάκη γ.......#!
    Παίρνω ποπ κορν και κάθομαι αναπαυτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)