Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Ο Παπαδημητρίου παραδέχεται ότι οι ιδιώτες πάροχοι πίεσαν για να βάλει και η ΔΕΗ ρήτρα αναπροσαρμογής (video)

Ο Παπαδημητρίου παραδέχεται ότι οι ιδιώτες πάροχοι πίεσαν για να βάλει και η ΔΕΗ ρήτρα αναπροσαρμογής 
 
«Οι ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας κυβερνάνε τη χώρα;», ρωτήθηκε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου κι αυτός απάντησε: «ε, μια επιρροή την έχουν».

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί και ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί στις συλλογικές αγωγές των καταναλωτών για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος προχώρησε χθες ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παραδέχθηκε δημοσίως, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA, ότι η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να εφαρμόσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει εκτινάξει τους λογαριασμούς ρεύματος, μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν από τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δήλωσε ότι οι ιδιώτες πάροχοι πίεσαν τη ΡΑΕ και στη συνέχεια τη ΔΕΗ προκειμένου να αρχίσει να εφαρμόζει και η δημόσια επιχείρηση τη ρήτρα αναπροσαρμογής για λόγους ανταγωνισμού.

Δηλαδή, αν καταλαβαίνουμε σωστά, η ΔΕΗ επέβαλλε τη ρήτρα, ενώ θα μπορούσε να μην το κάνει, προκειμένου οι ιδιώτες πάροχοι να μην βρεθούν σε δυσμενή ανταγωνιστική θέση.

Όταν, δε, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου κλήθηκε ν’ απαντήσει στην ερώτηση «οι ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας κυβερνάνε τη χώρα;», απάντησε με θάρρος «ε, μια επιρροή την έχουν».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

     

Πηγή: ieidiseis.gr

 

1 σχόλιο:

  1. Έτσι! Ικανοποιούμε στις απαιτήσεις των πλουσίων φίλων μας και ξεζουμιζουμε ολόκληρο λαό. Τους το λέμε κατάμουτρα και με τη σιγουριά ότι θα μας ξαναψηφίσουν οι ηλίθιοι για να συνεχίσουμε να τους πεθαίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)