Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Χαμόγελο του Παιδιού: «Η κυβέρνηση μας κλείνει - Στο απυρόβλητο εκκλησιαστικά ιδρύματα και "φίλοι" της υπουργού» (video)

Χαμόγελο του Παιδιού: «Η κυβέρνηση μας κλείνει - Στο απυρόβλητο εκκλησιαστικά ιδρύματα και
Δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης και της υπουργικής απόφασης που εξέδωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, από τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστα Γιαννόπουλο, δικηγόρους, κοινωνικούς λειτουργούς και παιδιά, σε μια μαραθώνια συνέντευξη Τύπου.

Με συνέντευξη Τύπου που ξεπέρασε τις 3 ώρες, το "Χαμόγελο του Παιδιού" εξαπέλυσε ένα δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης και της υπουργικής απόφασης που εξέδωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου σχετικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υφιστάμενων και νέων Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας.

Η υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου ισχυρίστηκε πως ορίζονται για πρώτη φορά «αυστηρές προδιαγραφές και σαφή κριτήρια ίδρυσης και λειτουργίας των Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας».

Στη μαραθώνια συνέντευξη Τύπου, οι άνθρωποι του "Χαμόγελου του Παιδιού", ενημέρωσαν πως η υπουργική απόφαση έχει τραγικές επιπτώσεις καθώς όπως προβλέπεται, θα κλείσουν άμεσα τα Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού, που στοχεύουν στην αποφυγή ιδρυματοποίησης των παιδιών, ενώ όπως ενημέρωσαν, εντός του 2022 θα κλείσουν και τα Σπίτια Μόνιμης διαβίωσης καθώς και άλλοι χώροι φιλοξενίας παιδιών.

Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που ο κρατικός μηχανισμός πρόνοιας είναι παντελώς ανέτοιμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Στο απυρόβλητο εκκλησσιαστικά και ιδιωτικά ιδρύματα που έχουν προνομιακές σχέσεις με την υπουργό

«Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστώ ότι μπορεί να υπάρξει άνθρωπος που μπορεί να θέλει να κάνει κακό σε αυτόν τον φορέα», δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

«Έρχεται κάποια κυρία, η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, να κλείσει ορισμένα ιδιωτικά -γιατί κάποια άλλα έχουν προνομιακές σχέσεις με την υφυπουργό- και να αφήσει στο απυρόβλητο τα δημόσια και εκκλησιαστικά», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος Κώστας Γιαννόπουλος, ανέφερε πως θα ζητήσει ξανά συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όταν επιστρέψει από τις ΗΠΑ καθώς, όπως τόνισε, μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να τον συναντήσει.

Η λέξη ιδρυματοποίηση και ίδρυμα μας προσβάλει σαν οντότητες

Στη μαραθώνια συνέντευξη Τύπου, μίλησαν και παιδιά που έζησαν ή συνεχίζουν να ζουν σε σπίτια του "Χαμόγελου του Παιδιού".

«Η λέξη ιδρυματοποίηση και ίδρυμα μας προσβάλει σαν οντότητες. Η λέξη δεν ταιριάζει στο "Χαμόγελο του Παιδιού". Μας προσβάλει. Η κυρία υφυπουργός θα έπρεπε να μελετήσει τα σπίτια του Χαμόγελου. Είναι ένα case study και θα έπρεπε να μάθει πως λειτουργούν. Νας μας ρωτήσει για τη βιωμένη εμπειρία. Δεν μας ρώτησε καν"», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ανδριάννα Θεοχάρη, ένα από τα 1.037 παιδιά που μεγάλωσαν στα σπίτια του οργανισμού.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου του Χαμόγελου του Παιδιού


Πηγή:2020mag.gr

 

1 σχόλιο:

  1. Είναι αδίστακτοι καταστρέφουν δίχως δεύτερη σκέψη κάθε καλό που έχει απομείνει στη χώρα. Μια συμμορία που καταβροχθίζει δίχως κανέναν ηθικό φραγμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)