Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Ατέλειωτος εφιάλτης: Με δυσκολίες οι ρίψεις των εναέριων - Μάχη με ανέμους έως και 80 χλμ.

Ατέλειωτος εφιάλτης: Με δυσκολίες οι ρίψεις των εναέριων - Μάχη με ανέμους έως και 80 χλμ. 
 
Πύρινος εφιάλτης για ακόμη μία φορά στην Αττική με τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια μάχη να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς από νωρίς χθες το απόγευμα και τους ανέμους να δυσχαιρένουν το έργο τους.

Στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν τη φωτιά έχουν προστεθεί από τις 6 το πρωί και τα εναέρια Μέσα, με το έργο των χειριστών να είναι ιδιαίτερα δύσκολο από τους δυνατούς ανέμους που φυσούν στην περιοχή και τους πυκνούς καπνούς.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Γιάννης Αρτοποιός το πρωί της Τετάρτης η ταχύτητα των ανέμων, όπως κατεγράφη στην περιοχή, έφτασε στις μέγιστες τιμές της, να ξεπερνά κατά πολύ τα 80 χλμ την ώρα.

Αυτή την ώρα πετούν στα μέτωπα 7 μέσα, 3 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα. Συγκεκριμένα, έχουν ριχτεί στη μάχη τρία Canadair 415, δυο ελικόπτερα Erickson, ένα Bell 214 και ένα BK 117 (για τον συντονισμό).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ για αρκετή ώρα δεν μπορούσαν να κάνουν ρίψη νερού, λόγω της πυκνότητας του καπνού.

Οι ρίψεις ξεκίνησαν να γίνονται περιμετρικά κυρίως στην ανατολική πλευρά της πυρκαγιάς και στην πίσω πλευρά της Πεντέλης.

Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας: Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, για τη φωτιά στην Αττική έχουν γίνει καταγγελίες για εμπρησμό.

Σε ερώτηση στον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη σχετικά με τις καταγγελίες, είπε πως τέτοια ζητήματα επιβεβαιώνονται από τα αρμόδια άτομα της Πυροσβεστικής.

«Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη, με τα μέτωπα να πολλαπλασιάζονται και οι συνθήκες για την κατάσβεσή τους ακόμη πιο δύσκολες, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)