Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Δαπάνες υπουργικής... χαλάρωσης...




 
 
 
 
 
 
 
 
25 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΘΝΟΥ
 
Για 99 χρόνια αναλαμβάνει η εταιρεία Xenia Kythnos, των 
 
 
ισραηλινών επενδυτών Avraham και Michal Ravid, το δικαίωμα αξιοποίησης του ξενοδοχείου «Ξενία Κύθνος» και το δικαίωμα χρήσης των δυο ιαματικών πηγών («Αγιοι Ανάργυροι» και «Κάκκαβος») που βρίσκονται μαζί με την ξενοδοχειακή εγκατάσταση σε οικόπεδο έκτασης 7.018 τ.μ., έναντι περίπου 2,8 εκατ. ευρώ και με την υπόσχεση να επενδύσουν σε αυτό 25 εκατ. ευρώ.


Δεν είναι... και η πιο «βαριά» ιδιωτικοποίηση που έχει γίνει, έχουν πουληθεί άλλα κι άλλα (ΔΕΗ, Ελληνικό, αεροδρόμια, λιμάνια), αλλά αυτή ειδικά συγκέντρωσε ασυνήθιστα μεγάλο υπουργικό ενδιαφέρον. Στην τελετή παράδοσης του «Ξενία Κύθνος», τη Δευτέρα, βρέθηκαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο Μητροπολίτης Σύρου, η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ κ.ά.



Δεν ξέρουμε αν το στοιχείο που προσέλκυσε τόσους αξιωματούχους ήταν η ιστορική και αρχιτεκτονική αξία του «Ξενία», που φέρει τις σφραγίδες διαδοχικά των Χάνσεν και Τσίλερ, από την περίοδο της οθωνικής βασιλείας και εντεύθεν. Το σίγουρο είναι ότι η όχι και τόσο σεμνή τελετή παράδοσης έδωσε την ευκαιρία μερικών «στιγμών χαλάρωσης στην Κύθνο για τον υπουργό Οικονομικών», όπως φροντίζουν να «καρφώσουν» με μάλλον σαρκαστική τρυφερότητα τα parapolitika,gr, αναπαράγοντας το σχετικό φωτογραφικό ενσταντανέ από την τοπική ιστοσελίδα kythnos.tv, η οποία έχει πολύ πλουσιότερο φωτογραφικό ρεπορτάζ για το λαμπερό κοσμικό γεγονός (αξίζει τον κόπο, επισκεφθείτε το!).
Εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι γιατί αυτές οι λίγες ώρες υπουργικής υποχρέωσης και άλλες λίγες υπουργικής χαλάρωσης στην Κύθνο απαίτησαν την «εκ των υστέρων έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας» του υπουργού Οικονομικών και δυο συνεργατών του, όπως φαίνεται στην εικονιζόμενη απόφαση που την υπογράφει ο ίδιος ο υπουργός! Η απόφαση υπεγράφη χθες Τρίτη, 19/7 και καλύπτει τα έξοδα «μετάβασης στην Κύθνο για υπηρεσιακούς λόγους» και «με υπηρεσιακό όχημα». Περιλαμβάνει τα εισιτήρια, μία διανυκτέρευση και αποζημίωση δύο ημερών (17 και 18/7) για τον υπουργό και δύο συνεργάτες του. Δεν μιλάμε βεβαίως για κανένα τεράστιο ποσό. Αλλά όταν εκχωρείται δημόσια περιουσία, και μάλιστα μεγάλης ιστορικής και πολιτισμικής αξίας με σχεδόν συμβολικό τίμημα, θα μπορούσε κανείς να απαιτήσει από τους γαλαντόμους επενδυτές να καλύψουν τις δαπάνες της διόλου σεμνής τελετής. Μαζί και της σεμνής υπουργικής χαλάρωσης

 

2 σχόλια:

  1. Αντε και στα δικα μας,οσο πιο γρηγορα γινετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φαντάσου πολίτη της Πέλλας αν έρθουν οι Ισραηλίτες στα Λουτρά
    Τώρα ήρθε η ώρα των μεγάλων επενδύσεων .
    όλοι μαζί ζούμε αντάμα και αναπνέουμε τον ερχομό των μεγάλων επενδύσεων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)