Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Εικόνες καταστροφής από τη φωτιά στην Αττική, φόβοι για αναζωπυρώσεις

Εικόνες καταστροφής από τη φωτιά στην Αττική, φόβοι για αναζωπυρώσεις - LIVE οι εξελίξεις
 
 
Σε ύφεση οι εστίες της φωτιάς στην Αττική. 30 άνθρωποι στο νοσοκομείο, συναγερμός για ισχυρούς ανέμους μέχρι το απόγευμα.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στη Πεντέλη καθώς αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν για να κατασβέσουν όλες τις μικροεστίες και να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Μικρές εστίες εντοπίζονται σε Διώνη, Δασαμάρι, αλλά και σε Ανθουσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι. Από αέρος συνεχίζουν να επιχειρούν 19 πτητικά μέσα για τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς. Στην υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες. Η Ελληνική Αστυνομία που συνεχίζει την επιτήρηση των περιοχών, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Δασικές Υπηρεσίες που συνδράμουν στη διάνοιξη ασφαλών ζωνών και λωρίδων. Παράλληλα τα νοσοκομεία της Αττικης και το ΕΚΑΒ παραμένουν σε ετοιμότητα. Ήδη ο ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί και αποκαθιστά ήδη τις βλαβες που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο του και τις κολώνες που κάηκαν.

Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Συνολικά, στις πυρκαγιές επιχειρούν 485 πυροσβέστες και 7 εναέρια στη βορειοανατολική Αττική, ωστόσο οι ριπές των ανέμων φτάνουν ακόμα και τα 113 χλμ/ ώρα δυσχεραίνοντας το έργο τους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής γύρω στις 11, οι δυνάμεις επιχειρούν στη Διώνη και το Δασαμάρι έως και τη λεωφόρο Μαραθώνος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΣ, επιπυραγό Γιάννη Αρτοποιό, ένα μικρό μέτωπο εξελίσσεται δυτικά του οικισμού Ντράφι, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην περιοχή της Ανθούσας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί και κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στο βόρειο τμήμα της.

Συνεχής βελτίωση παρατηρείται, όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός στη βορειοανατολική, βόρεια και βορειοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει εκεί ενεργό μέτωπο.

Τριάντα άτομα έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και 3 άτομα με εγκαύματα. Οι υπόλοιπες διακομιδές αφορούσαν άτομα που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και ελαφρείς τραυματισμούς, μεταξύ αυτών και 3 πυροσβέστες, από τις περιοχές της Παλλήνης, του Γέρακα, της Ανθούσας και της Πεντέλης.

Ο χάρτης με τις ενεργές εστίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική:

sssss

Άνεμοι μέχρι 113 χλμ/ώρα

«Υπήρξε μία πολύ σημαντική ενίσχυση των ανέμων τις πρώτες πρωινές ώρες, περίπου από τις 4 τα ξημερώματα μέχρι τις 7 και μάλιστα στις 04:50 είχαμε τη μέγιστη ριπή ανέμου στην Πεντέλη που έφτασε τα 113 χλμ/ώρα. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι άνεμοι προβληματικοί που κάνουν πολύ δύσκολη την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς», ανέφερε ο ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος στο ΑΠΕ.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει ρίψεις νερού από αέρος τα εναέρια μέσα και συνολικά στο σημείο επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα. Στον ευρύτερο ορεινό όγκο όπου εξελίσσονται τα μέτωπα της πυρκαγιάς έχουν αναπτυχθεί 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)