Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Προειδοποίηση Copernicus: Σε ακραίο κίνδυνο για φωτιά η Αττική - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Προειδοποίηση Copernicus: Σε ακραίο κίνδυνο για φωτιά η Αττική - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν
 
 
 
 
Σε ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς σχεδόν όλη η Αττική σύμφωνα με το σύστημα Copernicus της Ε.Ε. Ποιες άλλες περιοχές της χώρας κινδυνεύουν.

Το μεγαλύτερο τμήμα της Αττικής βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο φωτιάς, σύμφωνα με τον χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς στην Ελλάδα

Παράλληλα, σύμφωνα με τον χάρτη της υπηρεσίας Copernicus σε κατάσταση ακραίου κινδύνου βρίσκονται επίσης η Λακωνία, η Ηλεία, ένα κομμάτι της Αρκαδίας και η Δυτική Ελλάδα. 

 

Εικόνες καταστροφής από τη φωτιά στην Αττική

Σε ύφεση είναι η φωτιά στην Πεντέλη, ωστόσο, οι εικόνες που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα είναι αποκαρδιωτικές. Εικόνες θλίψης, με περιουσίες που χάθηκαν, ενώ ασύλληπτη είναι η τραγωδία που γράφτηκε στην Ανθούσα με έναν 84χρονο άνδρα που αυτοκτόνησε με πιστόλι, επειδή το σπίτι του περικυκλώθηκε από τις φλόγες για τρίτη φορά.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, αυτή την ώρα μικρές εστίες εντοπίζονται σε Διώνη, Δασαμάρι, αλλά και σε Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι. Από αέρος συνεχίζουν να επιχειρούν 19 πτητικά μέσα για τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς. Στην υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες.

Η Ελληνική Αστυνομία που συνεχίζει την επιτήρηση των περιοχών, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Δασικές Υπηρεσίες που συνδράμουν στη διάνοιξη ασφαλών ζωνών και λωρίδων. Παράλληλα, τα νοσοκομεία της Αττικής και το ΕΚΑΒ παραμένουν σε ετοιμότητα. Ήδη ο ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί και αποκαθιστά ήδη τις βλάβες που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο του και τις κολώνες που κάηκαν.

Συνολικά, 30 άτομα έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και 3 άτομα με εγκαύματα. Οι υπόλοιπες διακομιδές αφορούσαν άτομα που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και ελαφρείς τραυματισμούς, μεταξύ αυτών και 3 πυροσβέστες, από τις περιοχές της Παλλήνης, του Γέρακα, της Ανθούσας και της Πεντέλης.

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)