Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

«Γαλάζιος» βουλευτής παίρνει δουλειές από τα ΕΛΤΑ – Ο Ανδρέας Πάτσης του 1 εκατ. ευρώ

«Γαλάζιος» βουλευτής παίρνει δουλειές από τα ΕΛΤΑ – Ο Ανδρέας Πάτσης του 1 εκατ. ευρώ
 
 
Με αρκετή καθυστέρηση καλείται για εξηγήσεις ο Ανδρέας Πάτσης από τον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ.
Ερωτηματικά που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα ήταν ικανά από μόνα τους να προκαλέσουν πειθαρχική, αλλά και εισαγγελική έρευνα κατά του Ανδρέα Πάτση αποτελούν οι αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη και φυσικά η συνέχεια που έδωσε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο χθες, όσο και σήμερα.

Και δεν αναφερόμαστε, φυσικά, στο μικρό site που διατηρούσε και το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη λίστα Πέτσα. Αυτό ξεχάστηκε, όπως και όλα τα υπόλοιπα sites που πήραν δημόσιο χρήμα, στο πλαίσιο της κυβερνητικής υγειονομικής καμπάνιας.

Ο βουλευτής Χανιών του ΣΥΡΙΖΑ έκανε άλλες καταγγελίες, μάλλον πιο σοβαρές.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις καταγγελίες, ο βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας - μέσω της εταιρείας του - αγόρασε το 2011 για 4.300.000 ευρώ, δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς αξίας 62.771.892 ευρώ.

Το ποσό αυτό μάλιστα φαίνεται ότι καταβλήθηκε με μετρητά από την εταιρεία, ενώ όπως καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί ούτε ισολογισμός στο ΓΕΜΗ.

Δηλαδή, αν ισχύουν οι καταγγελίες, την ώρα που χιλιάδες Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους ακόμα και για μικρής αξίας χρέη, η ΝΔ διατηρείς στις τάξεις της έναν βουλευτή, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ως μέτοχος μεγάλης εισπρακτικής ξένης εταιρίας, κάτι το οποίο απαγορεύεται από τον νόμο. 

 

Απευθείας ανάθεση από τα ΕΛΤΑ

Ο κ. Πάτσης εμφανίζεται, επίσης, να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε 2 χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη, μέσω ΕΛΤΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Την αποκάλυψη έκανε και πάλι ο Παύλος Πολάκης, προσθέτοντας άλλο ένα ερωτηματικό στα ήδη που επισκιάζουν το όνομα του Ανδρέα Πάτση.