Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Τσίπρας: Ο Πάτσης συμβολίζει τη λεηλασία του δημοσίου από τις «γαλάζιες» ακρίδες (video)

Τσίπρας: Ο Πάτσης συμβολίζει τη λεηλασία του δημοσίου από τις «γαλάζιες» ακρίδες
 
 
«Έχουμε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που λειτουργούν ως τρωκτικά», διαπίστωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Πάτσης συμβολίζει τη γαλάζια λεηλασία, έχουν πέσει σαν τις ακρίδες» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Έχουμε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που λειτουργούν ως τρωκτικά», όπως είπε στην συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον Σκάι την Τρίτη (25/10)

Ο πολίτης βλέπει ότι χρειάζεται δύο μισθούς για να καλύψει τις αυξήσεις στο ρεύμα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Η χώρα έχει αρνητικές πρωτιές σε όλη την Ευρώπη, σε σχέση με τους μισθούς, την αισχροκέρδεια και τον πληθωρισμό, σημείωσε.

«Ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να βγάλει το μήνα όταν χρειάζεται δύο μισθούς για να καλύψει το ρεύμα ή μία οικογένεια με δύο μισθούς δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα. Βλέπουμε ότι υπάρχουν οικογένειες που σκέπτονται να κόψουν το φροντιστήριο για να πληρώσουν το ρεύμα», όπως είπε.

Από τον Ιούνιο του 2021 ως τον Ιούλιο του 2022 έχουν δημιουργηθεί υπερκέρδη 2,2 δισ. ευρώ, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΡΑΕ- για μικρότερη περίοδο- τα υπολογίζει σε 900 ευρώ φέτος. Αλλά δεν έχουν εισπραχθεί από φορολόγηση, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, «η χώρα έχει αρνητικές πρωτιές στην Ευρώπη και σε σχέση με τις πληθωριστικές πιέσεις, αλλά και με τους χαμηλούς μισθούς. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες γιατί η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα προ φόρων στην Ευρώπη. Από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι τον Ιούλιο του 2022 έχουν παραχθεί υπερκέρδη 2,2 δισ. λέμε εμείς, η ΡΑΕ καταλόγισε 924 εκατομμύρια για τους έξι μήνες.

Θα έπρεπε να έχουν εισπραχθεί, είτε 600 εκ. για έξι μήνες ή με τα δικά μας στοιχεία 1,9 δισ. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει φορολογήσει ούτε ένα ευρώ μέχρι στιγμής. Βλέπουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας στην ενέργεια όπως και στα καύσιμα που η κυβέρνηση δεν τα αντιμετωπίζει. Γιατί δεν γίνονται έλεγχοι στην αγορά;». Ο ίδιος απάντησε ότι «υπάρχει σχεδιασμός μίας πολιτικής που εσκεμμένα αφήνει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια».

«Βλέπουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας και στα καύσιμα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας. «Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση να φορολογήσει και να κάνει ελέγχους», πρόσθεσε. «Είναι μια πολιτική που δεν θέλει να τα βάλει με τα μεγάλα συμφέροντα», σημείωσε.

«Από τη μία τσέπη του φορολογούμενου παίρνουμε από τη μια τσέπη διατηρώντας τον υψηλό ΦΠΑ. Και από το άλλο χέρι δίνουν επιδοτήσεις», εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τα δημόσια έσοδα το πρώτο εξάμηνο του 2022 αυξήθηκαν 7 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 4 δισ. ευρώ είναι έμμεσοι φόροι. Άρα μπορούμε να βρούμε τα 5 δισ. που κοστίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», είπε, απαντώντας σε ερώτηση για το πού θα βρεθούν χρήματα.

τσιπρας, σκαι, συνεντευξη

Στη ΔΕΘ καταθέσαμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για αλλαγές στη φορολογία, είπε και υπενθύμισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

  1. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
  2. Αύξηση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλους τους πολίτες

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένο», τόνισε.

«Οι πλούσιοι στη χώρα μας ίσως περνάνε καλά, αλλά οι μεσαία τάξη γίνεται πλέον φτωχή», τόνισε.

Τα ελληνοτουρκικά και η ρητορική κλιμάκωσης

Δεν υπάρχει αμφιβολία που υπάρχει μια ρητορική κλιμάκωσης που είναι ανησυχητική, σημείωσε αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά. Εκτίμησε δε, ότι ίσως ο Ερντογάν διαβλέπει ότι η Ελλάδα αφήνει έδαφος για να δημιουργήσει τετελεσμένα.

«Κακώς ο κ. Μητσοτάκης εστίασε μόνο στην πολιτική των εξοπλισμών», σημείωσε. «Το μεγάλο ερώτημα είναι με ποια πολιτική θα πορευτεί η Ελλάδα απέναντι στον Ερντογάν ή κάποιον άλλο. Η Τουρκία είναι υπολογίσιμη δύναμη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κάθε φορά που ασκούμε κριτική απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, η κυβέρνηση θεωρεί ότι ευνοεί τον Ερντογάν. Είμαστε όλοι ενωμένοι, απέναντι στην Τουρκία». Και υπενθύμισε τις δηλώσεις Γεραπετρίτη για το Ορούτς Ρέις περί των 6 ν.μ. «Ήταν λάθος» υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ νοτιοανατολικά της Κρήτης, απάντησε ότι αποτελεί αναφέρετο κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας, όποτε το επιλέξει. «Σήμερα υπάρχει κίνδυνος, όπως ήρθε το Ορούτς Ρέις στα 7 ν.μ, έτσι και τώρα μπορεί να δούμε έρευνες νοτίως της Κρήτης. Άρα πρέπει να κατοχυρώσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Η πρόταση περιλαμβάνεται σε ένα συνολικό πακέτο στρατηγικής, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. «Η Τουρκία βρίσκει κάποια «πατήματα», νομιμοφανείς λόγους κάθε φορά», σημείωσε αναφερόμενος στις διεκδικήσεις της Άγκυρας.

Ο Πάτσης συμβολίζει τη γαλάζια λεηλασία

συνεντευξη τσιπρα σκαι

«Γιατί διεγράφη ο κ. Πάτσης;», αναρωτήθηκε ρητορικά ο Αλέξης Τσίπρας. Είχε συστήσει εισπρακτική εταιρεία που ανήκει στα λεγόμενα «κοράκια», είχε απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ και όλα αυτά ήταν γνωστά και δημοσιοποιημένα. «Μαζεύονται πολλά: Πάτσης, Μαραβέγιας, Νικολάου, Κοντολέων... Εϊναι πάρα πολλά», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ο κ. Πάτσης συμβολίζει τη γαλάζια λεηλασία, έχουν πέσει σαν τις ακρίδες». «Έχουμε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που λειτουργούν ως τρωκτικά».

«Είναι δυνατόν να έχουμε πτωχευτικό νόμο που δεν προστατεύει την κατοικία», αναρωτήθηκε. «Υπήρχε όταν είχαμε την Τρόικα», υπενθύμισε ενώ τώρα «βγαίνουν τα σπίτια του κόσμου στο σφυρί».

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, απάντησε ότι πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό. «Οι μετρήσεις δείχνουν μια διαφορά υπέρ της ΝΔ διαρκώς μειούμενη. Επίσης, δείχνουν μια δεξαμενή αναποφάσιστων διαρκώς διογκούμενη. Επίσης, δείχνουν μια διογκούμενη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση», διαπίστωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε δε, ότι σε όλες τις μετρήσεις στο νεανικό κοινό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα. Αυτοί που θα πάνε στην κάλπη, θα είναι αυτοί που θα κρίνουν το αποτέλεσμα τόνισε. Και για πρώτη φορά είναι διαφορετική από τις άλλες - είναι η κάλπη της απλής αναλογικής, σημείωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εάν είναι πρώτος, θα επιδιώξω συνεργασία. Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης ομολογεί ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανέναν», σημείωσε και τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργσσίας.

«Εάν είχαμε κυβέρνηση συνεργασίας θα είχαμε το όνειδος των υποκλοπών;», αναρωτήθηκε ρητορικά.

Όλη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)