Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Ανεξέλεγκτη η Εισαγγελέας της ΕΥΠ: Θα παρακολουθούσα και την ΠτΔ αν πουλούσε την πατρίδα

 
Ξεπερνάει τα όρια του επικίνδυνου η δήλωση που αποδίδεται στην αρμόδια εισαγγελέα για την ΕΥΠ. Προκλητικό σχόλιο από τη Ν.Δ. . Οργή στην αντιπολίτευση.

Μπουρλότο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας από δηλώσεις που φέρεται να έκανε η αρμόδια εισαγγελέας για την ΕΥΠ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Βασιλική Βλάχου ρωτήθηκε από βουλευτή εάν η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθήσει όποιον θέλει, μετά από δική της έγκριση.

Σε αυτό η αρμόδια εισαγγελέας φέρεται να απάντησε «θα παρακολουθούσα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα» με τα λόγια τους να προκαλούν έκρηξη μέσα στην αίθουσα.

Βουλευτές της ζήτησαν να ανακαλέσει, ωστόσο, εκείνη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν πήρε πίσω τα λόγια της.

Αυτά συνέβησαν σε ακόμη μια συνεδρίαση φιάσκο για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών κατά την οποία η πλειοψηφία της Ν.Δ. απέρριψε χωρίς αιτιολόγηση το αίτημα να ελεγχθούν τα κινητά τηλέφωνα βουλευτών, ευρωβουλευτών και δημοσιογράφων. 

«Κρίμα και κατάντημα»

Τα όσα εκτυλίχθηκαν σήμερα στην βουλή σχολίασε σε καυστικό ύφος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνοντας ότι «δυστυχώς σήμερα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδρίαζε μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης με θέμα τις υποκλοπές κινητών τηλεφώνων και την παράνομη χρήση του Pretador και σε βάρος του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρίστου Σπίρτζη, ζήσαμε και παρακολουθήσαμε μια θλιβερή παράσταση συνταγματικής εκτροπής και πλήρους απαξίωσης του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, στα ίδια του τα θεμέλια.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «η ίδια η εισαγγελέας που έχει την αρμοδιότητα να εποπτεύει την ΕΥΠ δήλωσε θρασύτατα ότι κατά την ανέλεγκτη κρίση της μπορεί να παρακολουθήσει ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εφόσον θεωρεί ότι πάει να πουλήσει την πατρίδα. Πρόκειται για προσβολή στη Δημοκρατία, προσβολή στο πολίτευμα, προσβολή στο κοινοβούλιο και προσβολή στους ίδιους τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές και βουλεύτριες. Δυστυχώς, παρά το γεγονός που της ζητήσαμε να ανακαλέσει, επέμεινε στη δήλωση αυτή, ενώ ο παρόν υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αντί να αποδοκιμάσει, την κάλυψε απολύτως ζητώντας της, μάλιστα, και συγνώμη αφού παρέδωσε υποκριτικά μαθήματα κοινοβουλευτικής διαμαρτυρίας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Είναι πραγματικά, κρίμα και κατάντημα αυτό που βιώνουμε καθημερινά από αυτή την απαράδεκτη και παράνομη, πια στον τρόπο που συμπεριφέρεται, κυβέρνηση. Είναι πραγματικά κρίμα»

ΝΔ: Να σταματήσει επιτέλους αυτός ο θεσμικός κατήφορος

Πηγές της ΝΔ μετά την ολοκλήρωση της απόρρητης συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις σχολίαζαν: «Στην απελπισία τους να βρουν κάτι να πουν και βαριά εκτεθειμένοι που ζήτησαν συνεδρίαση της Επιτροπής θεσμών & Διαφάνειας για τον Σπίρτζη χωρίς τον Σπίρτζη (ο οποίος επέλεξε να λείψει σε μια τόσο σημαντική επιτροπή σε ταξίδι), οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι δημιουργούν εντυπώσεις από το τίποτα, καταφεύγοντας σε φθηνές σοφιστείες. Η υποθετική απάντηση σε ένα υποθετικό ερώτημα της εισαγγελέως κας. Βλαχου αν θα υπέγραφε παρακολούθηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, ελλείψει επιχειρημάτων και στοιχείων αναγορεύθηκε σε «μείζον» θέμα και φυσικά διαστρεβλώθηκε. Φθάνουν δε στο έσχατο σημείο να εμπλέξουν με τις ερωτήσεις τους μέχρι και τον θεσμό του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας για να προσπαθήσουν να υποστηρίξουν το ατεκμηρίωτο αφήγημα τους που πανηγυρικά καταρρίφθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή. Και ποιοι το κάνουν; Αυτοί που ούτε καν το πόρισμα διάβασαν και των οποίων ο συνάδελφος κ. Σπίρτζης απείχε στην υπόθεση που δήθεν τον ενδιέφερε και την περιέφερε από τηλεοπτικό κανάλι σε κανάλι. Ας σταματήσουν επιτέλους αυτό το θεσμικό κατήφορο και ας αντιληφθούν τα πραγματικά δεδομένα. Και ποια είναι αυτά; Ότι από τη σημερινή συνεδρίαση για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε από τα όσα είπε ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης πως δεν υπήρξε χρήση ή προμήθεια του predator από την ΕΥΠ, ενώ η εισαγγελέας της ΕΥΠ κα. Βλαχου είπε ως δεν πρέπει να συνδέεται η υπόθεση επισύνδεσης Ανδρουλάκη με τις εσωκομματικές εκλογές καθώς η συλλογή πληροφοριών δεν ξεκινά με απλό τρόπο αλλά προηγείται δουλειά κι έρευνα μηνών». Ξεκαθαρίστηκε τέλος ότι η κα. Βλαχου ουδέποτε επικαλέστηκε - όπως ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ διέδιδε - απόρρητο, αλλά ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν είχε δικαίωμα να την εξετάσει ως μάρτυρα για τα εισαγγελικά καθήκοντα που άσκησε».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)