Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Ανδρέας Πάτσης: Διαγράφηκε ο βουλευτής της ΝΔ μετά τον σάλο με τα κόκκινα δάνεια

Η ΝΔ διέγραψε τον Πάτση για το σκάνδαλο με τις εισπρακτικέςΣτη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση προχώρησε η Νέα Δημοκρατία μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις που αφορούν τον βουλευτή Γρεβενών.



Διεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης από την ΚΟ της ΝΔ ο Ανδρέας Πάτσης.

Ο κ.Πάτσης εμφανίζεται ειδικότερα ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. για μόλις 4,3 εκ. ευρώ, δηλαδή στο ένα πέμπτο της αξίας τους, με σκοπό να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς.

Κλήθηκε επομένως να δώσει δημοσίως απαντήσεις.

Απαντήσεις για την υπόθεση Πάτση είχε ζητήσει εν τω μεταξυ νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι πέρα από ζητήματα ηθικής, εγείρονται και ζητήματα νομιμότητας. «Ζητάμε να συγκληθεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να ελεγχθεί και το πόθεν έσχες του συγκεκριμένου βουλευτή», δήλωσε ο κ.Ηλιόπουλος στο ΣΚΑΙ.

Σημείωσε ακόμα ότι αυτή η υπόθεση έρχεται στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου «που λέει ότι οι servicers –οι εταιρείες διαχείρισης που εκπροσωπούν funds-δεν μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς». «Με βάση τα στοιχεία, έχουμε υπερτριπλάσιους πλειστηριασμούς σε σχέση με πέρσι και ούτε 3 στους 100 δεν μπαίνουν στον εξωδικαστικό», είπε.

"Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη, μέσω ΕΛΤΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του", ανέφερε επίσης σε νεότερη δήλωση του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στο κάδρο και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Πηγή: news247.gr

1 σχόλιο:

  1. Πάτση γερά φάτους τα λεφτά. Ζώα είναι δε νογάνε. Πάλι θα σε βγάλουν μη φοβάσαι ρε γίγαντα λαμόγιο.
    Υπομονή λίγο χρόνο να ξεχάσουν τα ζωντανά/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)