Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Χαλκιδική: Δεν υπάρχει νερό στο Πευκοχώρι εδώ και 10 ημέρες - «Ρεζερβέ» στα εμφιαλωμένα

Χαλκιδική: Δεν υπάρχει νερό στο Πευκοχώρι εδώ και 10 ημέρες - «Ρεζερβέ» στα εμφιαλωμένα
 

 

Τα δύο βήματα του Δήμου Κασσάνδρας για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Δεν έχει τέλος το «μαρτύριο της σταγόνας» που περνούν εδώ και 10 ημέρες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, καθώς δεν υπάρχει νερό στις βρύσες τους εν μέσω καύσωνα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η δεξαμενή νερού που υπάρχει στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων λόγω του τουρισμού. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι στην περιοχή είναι αγανακτισμένοι για την παντελή έλλειψη υδροδότησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπομπή «Συνδέσεις» που μεταδόθηκε την Τετάρτη (17/7), παρά τις εκκλήσεις που έχει κάνει η δημοτική Αρχή, τουλάχιστον δύο φορές μέσα σε έναν μήνα, γίνεται σπατάλη του αφού αρκετοί είναι αυτοί που ποτίζουν το γκαζόν, πλένουν τα οχήματά τους, τις αυλές τους και τα πεζοδρόμιά τους. Προκειμένου, λοιπόν, οι κάτοικοι στη Χαλκιδική να έχουν νερό, κάνουν προκρατήσεις σε εμφιαλωμένα νερά στα σούπερ μάρκετ.

Ακόμα, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής σημειώνονται ακυρώσεις τουριστών λόγω της λειψυδρίας, η οποία δεν απειλεί μόνο την περιοχή της Αττικής. Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις των επαγγελματιών στον κλάδο του τουρισμού. Οι τουρίστες, όπως είναι φυσικό, ζητούν τα χρήματά τους πίσω, προκειμένου να πάνε σε κάποιον άλλο προορισμό.

Τι απαντά η δημοτική Αρχή για τη λειψυδρία

Η δημοτική Αρχή του Δήμου Κασσάνδρας παραδέχεται το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με την υδροδότηση καθώς το νερό πραγματικά δεν αρκεί. Έτσι, η δήμαρχος της περιοχής, Αναστασία Χαλκιά, τη Δευτέρα (15/7) έκανε εκ νέου έκκληση για λελογισμένη χρήση του νερού και παρότρυνε τους κατοίκους να μην ποτίζουν, να μην πλένουν το αυτοκίνητό τους, καθώς ο δήμος δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για νερό του καλοκαίρι.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το makthes.gr, ότι ο Δήμος Κασσάνδρας είναι ο πρώτος σε τουρισμό δήμος της Χαλκιδικής. Από την πλευρά της, λοιπόν η δημοτική Αρχή έχει προβεί σε δύο βήματα για την επίλυση του προβλήματος: Πρώτον, έχει ξεκινήσει από πέρσι το έργο της αφαλάτωσης του νερού με στόχο να ενισχυθούν οι ταμιευτήρες και να αυξηθεί η διαθέσιμη ποσότητα νερού. Αυτό το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να τελειώσει του χρόνου, πιθανότατα και πριν το καλοκαίρι. Δεύτερον, οριστική λύση θα δώσει στο πρόβλημα το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν μόλις τρεις δήμοι στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Κασσάνδρας, και αφορά την ολιστική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Αυτό το έργο αφορά στο δίκτυο όλης της περιοχής και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ορίζοντα πενταετίας. 

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)