Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

«Γαλάζιο» αντάρτικο στον διορισμό ηγεσίας στην Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

 Μητσοτάκης - Γεωργιάδης

 

 Αναβλήθηκε η συνεδρίαση υπό τον φόβο της καταψήφισης της επιλογής Μαξίμου • Βουλευτές της Ν.Δ. αντέδρασαν στην επιλογή της Κ. Φουντεδάκη που ήταν εκ των εμπνευστών του νόμου για την ισότητα στον γάμο.

Νέος σοβαρός πονοκέφαλος για το Μέγαρο Μαξίμου και τον υπουργό Υγείας, καθώς η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει την πρόταση διορισμού της καθηγήτριας Νομικής Αικατερίνης Φουντεδάκη στην Εθνική Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής εξαιτίας αντιδράσεων από βουλευτές της Ν.Δ.

Η κυβέρνηση, μάλιστα, αναγκάστηκε να αναβάλει την προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που είχε αντικείμενο την ακρόαση των προτεινομένων,Αικατερίνης Φουντεδάκη, Βασιλείου Ταρλατζή και Γεωργίου Πάντου, από τον υπουργό Υγείας, 'Αδωνι Γεωργιάδη, για διορισμό στις θέσεις προέδρου, αντιπροέδρου και αναπληρωτή αντιπροέδρου, αντίστοιχα, στο Εποπτικό Συμβούλιο της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.

Η Κατερίνα Φουντεδάκη ήταν ανάμεσα σε εκείνους που συνέταξαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, ενώ φέρεται να είχε λάβει μέρος και στα φροντιστήρια-μασάζ σε βουλευτές της Ν.Δ. 

Αυτό φαίνεται πως ήταν που προκάλεσε ορυμαγδό αντιδράσεων στο εσωτερικό της Κ.Ο., ενώ πέντε από τα 14 μέλη της Νέας Δημοκρατίας στην αρμόδια Επιτροπή φέρονται να ζήτησαν την αντικατάστασή τους αρνούμενοι να στηρίξουν την υποψηφιότητά της.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)