Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω, η πορεία είναι μία και πάει μπροστά




Η σημερινή δημοτική διοίκηση ανέτρεψε τις νοσηρές νοοτροπίες και όλα εκείνα τα φαινόμενα που επικράτησαν στο δημόσιο βίο του τόπου μας και υποθήκευσαν το μέλλον των επόμενων γενιών.
Σήμερα, αυτοί που επιθυμούν την ανατροπή μας, είναι αυτοί που διακαώς επιθυμούν να επαναφέρουν στη ζωή της Αλμωπίας όλα όσα εμείς πολεμήσαμε και νικήσαμε.


Η πρώτη Κυριακή των εκλογών έδωσε ένα προβάδισμα στους εκφραστές του «χθες». Σε αυτούς που λαϊκίζοντας ασύστολα υποσχέθηκαν τα πάντα στους πάντες.
Χωρίς κανένα πρόγραμμα, χωρίς καμία υλοποιήσιμη πρόταση πορεύτηκαν στην πρώτη Κυριακή των εκλογών και έτσι συνεχίζουν προς τη δεύτερη και τελική.
Με κομματικούς μηχανισμούς και υποσχέσεις βολέματος κατάρτισαν τον συνδυασμό τους, με λαϊκισμούς και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα ζητούν την ανατροπή μας.
Ανατροπή αυτών που αγωνίστηκαν να ελαφρύνουν και να απαλλάξουν τις επόμενες γενιές από βάρη για τα οποία δεν ευθύνονται.
Ανατροπή αυτών που είπαν και λένε πάντα την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.
Ανατροπή αυτών που έκαναν τη διαφάνεια και την εντιμότητα συστατικό στοιχείο του δήμου
Ανατροπή αυτών που αποκατέστησαν την αξιοπρέπεια του δήμου μας.
Ανατροπή αυτών που έδωσαν τέλος στις διακρίσεις και στους διαχωρισμούς.
Ανατροπή αυτών που εργάστηκαν σκληρά για να στήσουν τον νέο δήμο Αλμωπίας και να μειώσουν τα χρέη κατά 75%. Τα χρέη που δημιούργησε η ανευθυνότητα και η αδιαφορία κάποιων για το μέλλον του τόπου μας. Τις παθογένειες και τις καταστροφικές νοοτροπίες που εμείς ανατρέψαμε τις δημιούργησαν οι μέντορες του σημερινού υποψηφίου δημάρχου, αυτού που υπόσχεται ανατροπή αλλά αποκρύβει ότι είναι εντολοδόχος ενός παλαιού κατεστημένου που οι πολίτες δύο φορές καταδίκασαν με τη ψήφο τους.

Εμείς μιλούσαμε το 2010 για την εποχή που μία δημοτική αρχή θα λέει μόνο την αλήθεια, θα νοικοκυρέψει τον δήμο και δεν θα δημιουργεί ψεύτικες προσδοκίες με δανεικά που θα πρέπει να πληρώσουν οι επόμενες γενιές, και αυτή τη Νέα Εποχή, σήμερα ζούμε.
Σήμερα, σας καλώ όλους να μη γυρίσουμε πίσω. Καταφέραμε με κόπο και σκληρή δουλειά να νοικοκυρέψουμε τον δήμο μας για να μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία πορεία ανάπτυξης και προόδου απαλλαγμένοι από χρέη, παθογένειες και νοοτροπίες καταστροφικές για την ίδια την κοινωνία μας. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω γιατί εάν κάνουμε αυτό το λάθος σε πέντε χρόνια από τώρα θα αναζητάμε και πάλι μία δημοτική αρχή που να μπορεί να νοικοκυρέψει το δήμο και να διευθετήσει τα χρέη.
Σας ζητώ με το χέρι στην καρδιά να επιλέξετε την μόνη πορεία συνέπειας, γνώσης, εμπειρίας, εντιμότητας, ευθύνης για το μέλλον και πραγματικής αγάπης για τον τόπο μας.  Την πορεία μπροστά για μία νέα εποχή για την Αλμωπία μας.
Αγωνιστήκαμε κοιτώντας μπροστά, βάλαμε όλες τις απαραίτητες βάσεις για να μπορεί να ξεκινήσει η ισόρροπη ανάπτυξη όλου του δήμου,  απαλλάξαμε τις επόμενες γενιές από τα βάρη που ο λαϊκισμός και η ανικανότητα ανεύθυνων τους φόρτωσαν. Δουλέψαμε σκληρά, κάναμε λάθη αλλά δεν σας είπαμε ποτέ ψέματα,  θέλουμε και μπορούμε να πάμε, μαζί σας, μαζί με όλους τους συμπολίτες μας την Αλμωπία μας μπροστά. Στο χέρι σας είναι!



Δημήτρης Πασόης
Δήμαρχος Αλμωπίας

9 σχόλια:

  1. Μπραβο Δημαρχε καλη δυναμη και η Νικη ειναι δικια μας του απλου κοσμου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 2010 ειμασταν νεα εποχη τωρα ειμαστε παλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατάλαβε ο κύριος Πασόης ότι από την σύνταξη των προτάσεων στο κείμενο τους μας καλεί να τον ανατρέψουμε. Δεν μπορώ να καταλάβω την σύνταξη των προτάσεων που ξεκινάνε με την λέξη ανατροπή. Ας τους ξεμπερδέψουμε λίγο.
    Ανατροπή σε αυτούς που ολιγώρησαν.
    Ανατροπή σε αυτούς που βολεύτηκαν σε θέσεις.
    Ανατροπή σε αυτούς που παραιτούνταν από τα δύσκολα και επαναπαύονταν στα εύκολα.
    Ανατροπή στους αναποφάσιστους.
    Ανατροπή γενικά γιατί ήσασταν πολύ λίγοι.
    Ανατροπή γιατί σπέρνατε και σπέρνετε ακόμα τον διχασμό.
    Ανατροπή γιατί βλέπετε παντού φαντάσματα, έχετε μολύνει με πολύ κακία την πολιτική τοπική ζωή.
    Ανατροπή γιατί δεν μπορείτε να επιβληθείτε ούτε στους υπαλλήλους του Δήμου.
    Ανατροπή γιατί δεν ενδιαφερθήκατε ούτε ένα λεπτό της θητείας σας για την πολεοδομία Αλμωπίας. Απλή ερώτηση, άραγε η Σκύδρα έχει δανεικούς από Έδεσσα ή έχει στελεχώσει πολεοδομικό γραφείο; Εσείς τι κάνατε;
    Ανατροπή γιατί μέχρι να αποφασίστε να κάνετε γήπεδα και αυλή δίπλα στο 2ο δημοτικό σχολείο θα μας βρει ο χειμώνας.
    Ανατροπή γιατί πρώτη φορά στα χρονικά Δήμαρχος ψήφισε λευκό στο διαγωνισμό του μεγαλύτερου έργου της Αριδαίας, το αποχετευτικό δίκτυο.
    Ανατροπή γιατί ο αναποφάσιστος δήμαρχος δεν έπαιρνε καμία απόφαση χωρίς να συμβουλευτεί τους μέντορές του, που τις περισσότερες φορές αυτοί αποφάσιζαν.
    Ανατροπή γιατί όλοι γύρω του ασφυκτιούν αλλά βολεύονται.
    Ανατροπή γιατί δεν πείθει.
    Ανατροπή γιατί μας παρουσιάζει σαν κατόρθωμα την απλή λογιστική τακτοποίηση χρεών με χρήματα που ήρθαν για αυτό το σκοπό από το κράτος, όπως σε όλους τους δήμους της χώρας αλλά αυτοί οι κουτοπόνηροι το κάνανε σημαία.
    ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποτε στέλνατε καλημέρες και καληνύχτες κύριε Πέτρο. Τωρα βλέπουμε μια τεράστια προσπάθεια προστασίας του καθεστώτος που βάλτωσε τον δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΘΑ ΣΚΟΝΤΑΨΕΙ Ο Δ ΜΠΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πασόη τώρα είναι πολύ ,πάρα πολύ αργά για δάκρια και για ανατροπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κυριε πασοη καλο το ανεκδοτο σας ! αλλα μεγαλο και κουραστικο !! ισως αν μιλουσατε με λιγο πιο χαμηλους και ανθρωποινους τονους θα μπορουσατε να μας πεισετε αν λεγατε για τα λαθη σας.για το ποσο ψιλα ανεβασαν καπιοι απο σας τον αμανε αν σκηβατε λιγο το κεφαλι και δεν προσπαθουσατε να ειστε ενας μικρος θεος που δικαζει τους παντες ολοι αναξιοι ?ενας εσεις ο αλλανθαστος ο υπερανω ο καθαρος που δεν εβαλε λιγο το χερι στο μελι.ο κοσμος εχει αναγκες απλες βαρεθηκαμε τα μεγαλα λογια θα κριθητε τωρα και εσεις και μετα οι αλλοι αλλα ο απλος πολιτης αυτη την ωρα δεν εχει τα βασικα ντροπη σας ελατε επιτελους κοντα στους πολιτες σας και αφηστε τα μεγαλα εργα και λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ ΦΕΤΟΣ Ο ΠΑΣΟΗΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)