Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Βαπτίζουν το δάνειο «χρηματοδότηση»


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΜΤΗΡΩΝ  ΜΕ LED ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ




Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν από δελτίο τύπου του Δήμου Έδεσσας που αφορά την αντικατάσταση  παλιών λαμπτήρων με led. Το έργο «χρηματοδοτείται» από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,όπως αναφέρεται. Το συγκεκριμένο ταμείο όμως δίνει δάνεια και όχι  δωρεάν χρηματοδότηση , όπως αφήνεται να εννοηθεί. Εκτός και αν πρόκειται για λάθος διατύπωση του συντάκτη του δελτίου τύπου.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Σε πορεία ολοκλήρωσης μπήκε το μεγάλο έργο αντικατάστασης του συνόλου των λαμπτήρων οδοφωτισμού του Δήμου Έδεσσας με σύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου LED, καθώς προκηρύχθηκε ο δημόσιος διεθνής διαγωνισμός και αναμένεται η υποβολή των προσφορών των υποψηφίων αναδόχων.
Το έργο, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έχει προϋπολογισμό 1.771.811 € και αφορά την αντικατάσταση 5.000 φωτιστικών σωμάτων. Εκτιμάται ότι η εξοικονόμηση ενέργειας που θα προέλθει από τη χρήση των νέων λαμπτήρων τύπου LED θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων και θα βελτιώσει τα οικονομικά του Δήμου Έδεσσας. Ταυτόχρονα, αναμένεται η βελτίωση της ποιότητας του οδοφωτισμού και η τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Εκτός από την εξοικονόμηση πόρων και τη βελτίωση της ποιότητας του φωτισμού, το έργο θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, διότι θα μειώσει δραστικά το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου Έδεσσας. Πρόκειται για έναν σημαντικό στόχο στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Έδεσσας στο Σύμφωνο των Δημάρχων και τη συνολική προσπάθεια για μείωση των εκπομπών αερίων κατά 20% μέχρι το 2020.
Μέχρι σήμερα ο Δήμος Έδεσσας έχει πραγματοποιήσει σημαντικές δράσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου με αντικατάσταση μέρους των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας, αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων. Το έργο της αντικατάστασης του συνόλου των λαμπτήρων καθιστά το Δήμο Έδεσσας πρωτοπόρο στη δράση αυτή, ενώ το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων χρησιμοποιεί το παράδειγμά του για αντίστοιχους σχεδιασμούς άλλων δήμων που ξεκινούν την διαδικασία αντικατάστασης του συνόλου των λαμπτήρων παλιάς τεχνολογίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)