Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Πρόταση για πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα...



Αποτέλεσμα εικόνας για Ν. Μαυραγάνης: Πρόταση για πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημαανακοίνωσε ο Νίκος Μαυραγάνης...

Πρόταση για την επιβολή προστίμων ανάλογα με το εισόδημα, σε ό,τι αφορά τις...

παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, επεξεργάζεται το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», στο τραπέζι βρίσκεται και πρόταση για κοινωνικές ποινές εξυπηρέτησης θυμάτων τροχαίων, από εκείνους που είχαν συμμετοχή στα τροχαία αυτά.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη, πρόσφατα υπήρξε επαφή με την διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή για την οδική ασφάλεια, όπου προτάθηκαν από το υπουργείο δύο προτάσεις.

Η μία αφορά την αναλογικοποίηση των προστίμων σε σχέση με το εισόδημα, όπως ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης. «Είναι προφανές ότι άνθρωποι άνεργοι ή με πολύ χαμηλό εισόδημα θα μπορούσαν να συνετιστούν με ένα πρόστιμο 20, 30, 50 ευρώ. Τα ίδια ακριβώς ποσά για κάποιον με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ είναι ασήμαντα... Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να συνετίζονται από τα πρόστιμα, αυτός είναι ο σκοπός τους, αλλά και να λειτουργούν αποτρεπτικά», εξήγησε, προσθέτοντας ότι «περιμένουμε τις απόψεις της επιτροπής».

Η δεύτερη πρόταση, όπως ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης, αφορά την εισαγωγή, «εναλλακτικά ή υποχρεωτικά, ως ποινή, στις περιπτώσεις που προκαλούνται δυστυχήματα που έχουν ως συνέπεια και τραυματισμό, η συμμετοχή -κατά την άποψή μου υποχρεωτική- σε προγράμματα εξυπηρέτησης των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακώσεις σωματικές, βλάβες ή μόνιμες αναπηρίες, από τροχαία, των ατόμων που είχαν συμμετοχή σε αυτά».

Ο κ. Μαυγαράνης σημείωσε επίσης ότι δημιουργήθηκε ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης στις πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, η οποία εξετάζεται να ενταχθεί και στα σχολεία...



naftemporiki.gr

1 σχόλιο:

(3)