Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Τα έσπασαν με τη ΝΔ για τη φέτα οι κτηνοτρόφοι

Απογοητευμένοι μετά από την πολύωρη συζήτησή τους έφυγαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, όπου συζήτησαν με επιτελείο του κόμματος για το ζήτημα της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Καναδά και της προστασίας της φέτας, καθώς το κόμμα φαίνεται ανυποχώρητο στη θέση του υπέρ της ψήφισης της εν λόγω συμφωνίας.
Το «γαλάζιο» επιτελείο έδειξε ανυποχώρητο στη θέση του και οι κτηνοτρόφοι αποχώρησαν δυσαρεστημένοι από την έκβαση της συνάντησης.
Το ραντεβού είχε κλειστεί για τις 2.30 το μεσημέρι της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τελικά δεν κατέστη δυνατό να δώσει το «παρών» στη συνάντηση, γεγονός που δυσαρέστησε τους κτηνοτρόφους.
Τη θέση του επικεφαλής της συζήτησης ανέλαβε ο γραμματέας πολιτικής επιτροπής του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ παρούσα ήταν και η νέα τομεάρχης αγροτική Ανάπτυξης της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, αλλά και οι αναπληρωτές τομεάρχες Γιώργος Στύλιος και Γιάννης Αντωνιάδης, βουλευτές αγροτικών περιοχών και στελέχη της Γραμματείας Αγροτικού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι πολύωρες τοποθετήσεις εκατέρωθεν οδήγησαν τελικά σε διάσταση απόψεων μεταξύ ΝΔ και κτηνοτρόφων. Η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Καναδά μετά την ψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο πρόκειται να τεθεί υπό ψήφιση και στα εθνικά κοινοβούλια. Αν έστω και ένα δεν την επικυρώσει τότε η συμφωνία δε θα ισχύσει και οι κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν ότι αυτό πρέπει να είναι το ελληνικό.

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Μιχάλης Τζιότζιος  κατέστησε εξ αρχής σαφές ότι οι κτηνοτρόφοι το μόνο που ζήτησαν από τη ΝΔ ήταν η ηθική στήριξη στο ζήτημα της φέτας. «Το μόνο που επιδιώκουμε είναι η ηθική στήριξή μας. Θέλουμε αν είναι δυνατόν να ακουστούν 300 όχι στη συμφωνία από το ελληνικό κοινοβούλιο», τόνισε.

Παρόλα αυτά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φάνηκε να έχει αντίθετη γνώμη από τους αγρότες. Το «γαλάζιο» επιτελείο έδειξε ανυποχώρητο στη θέση του ότι η συμφωνία τελικώς ενδυναμώνει τη θέση των Ελλήνων παραγωγών, ενώ δήλωσε για ακόμη μια φορά ότι δεν επετεύχθη πλήρως η προστασία της φέτας λόγω των κακών χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Έτσι το στρατόπεδο της ΝΔ φαίνεται ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία, κάτι που δυσαρεστεί τους κτηνοτρόφους σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Στέργιο Κύρτσιο. «Η ΝΔ πιστεύει ότι η συμφωνία είναι στο σωστό δρόμο. Εμείς είμαστε στην τελείως αντίθετη πλευρά. Το κόμμα φαίνεται ότι θα ακολουθήσει τη θέση που ακολούθησε στο Ευρωκοινοβούλιο και θα ψηφίσει τη συμφωνία. Ελπίζουμε να αλλάξουν τα πράγματα». Ο ίδιος, δε, υπογράμμισε ότι οι κτηνοτρόφοι είναι απογοητευμένοι καθώς η συζήτηση αυτή έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί εδώ και μήνες και όχι τώρα. Τόσο ο Μιχάλης Τζιότζιος όσο και ο Στέργιος Κύρτσιος, μαζί με μερίδα κτηνοτρόφων αποχώρησαν από τη συζήτηση, πριν αυτή λάβει τέλος, καθώς δυσαρεστήθηκαν από την ανυποχώρητη στάση του κόμματος.

Στα «πηγαδάκια» των κτηνοτρόφων, ακόμη, σχολιάστηκε έντονα και η πρόσφατη αποπομπή του Γιώργου Κασαπίδη από τη θέση του τομεάρχη Αγροτική Ανάπτυξης της ΝΔ. Ο Γιώργος Κασαπίδης, είχε αντιδράσει στην ψήφιση της συμφωνίας από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, πράγμα που ευχαρίστησε τους κτηνοτρόφους. Φωνές, μάλιστα, στα εν λόγω πηγαδάκια θεωρούν ότι η αποπομπή αυτή θα έχει κάποιο μικρό πολιτικό κόστος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πηγή: agronews.gr

1 σχόλιο:

  1. PHRE TIS ENTOLES TOY O KOYLHS APO TA BORIA !! PHDA OSO MPOREIS KI ESY, TOYS ELLHNES !!! KATASTREΨTE SIGA-SIGA AΥΤΗ ΤΗ ΧORA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)