Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Πέρυσι ήθελαν να διπλασιάσουν τα αρδευτικά τέλη , φέτος τα μειώνουν στον Δήμο Αλμωπίας






Η  ΕΛΛΕΙΨΗ  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΑΝΕ «ΑΡΝΑΚΙ»  ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ 

 ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ  "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΠΑΛΑΚΙ¨  
ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ 9 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 12 



ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ 
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Η πραγματικότητα εξέθεσε για μια ακόμα φορά την δημοτική αρχή Αλμωπίας. Όπως είναι γνωστό πέρυσι μετά από επιμονή του ίδιου του δημάρχου και στενών του συνεργατών, το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει κατά πλειοψηφία  τον διπλασιασμό των αρδευτικών τελών. Τη αύξηση είχε καταγγείλει τότε ο Χρήστος Χουρσόγλου και η αντιπολίτευση. Η απόφαση εκείνη απορρίφτηκε και από την Αποκεντρωμένη.
Φέτος, αντιλαμβανόμενος ο Δήμαρχος ότι δεν πρόκειται να περάσει καμιά πρόταση αυξήσεων   από την οικονομική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο, αναδιπλώθηκε. Έτσι οι σκέψεις που είχε αρχικά με στενούς του συνεργάτες για αυξήσεις στα τέλη άρδευσης  και μείωση των υδρονομέων εγκαταλείφτηκε. Για να προλάβει δε την «πραγματική πλειοψηφία»,  να μην προτείνει αυτή  για το ύψος των τελών, αναγκάστηκε να μεταλλαχτεί. Πρότεινε στα μισά χωριά  μείωση και στα υπόλοιπα  να παραμείνουν ως έχουν .
Επιχείρησε δε να το περάσει σαν επίτευγμα της χρηστής διοίκησης, αλλά την φιέστα του την χάλασαν ο Χ. Χουρσόγλου και ο Δ. Πασόης που του υπενθύμισαν την περσινή του υπεροψία για τον διπλασιασμό των τελών που τελικά δεν πέρασε.
Ο Δήμαρχος επιχείρησε να ξαναφέρει την διαφορά χρεώσεων σε μερικά χωριά, με σκοπό να κατηγορήσει τον προκάτοχό του. Φάνηκε όμως τελείως ανέτοιμος, αφού το σαχλό σενάριο  που στήθηκε δεν υποστηρίχθηκε από τις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό. Με αφορμή αρδευτικά τέλη που καλούνται να πληρώσουν αγρότες της Φούστανης, έγινε γνωστό, ότι  έχουν καταβάλλει τα χρήματα και κακώς τους τα ζητάνε.
 Ο Απόστολος Ουργαντζόγλου, ζήτησε από την αρμόδια υπάλληλο του Δήμου να πληροφορηθεί με ποιο τρόπο συντάχθηκαν οι βεβαιωτικοί κατάλογοι και με βάση ποια στοιχεία εντεταλμένου οργάνου. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι συντάχθηκαν  με βάση….διάφορες πληροφορίες.
Τόσο  ο ίδιος όσο και ο Χ. Χουρσόγλου ζήτησαν να λυθεί το θέμα και να μην ταλαιπωρούνται άλλο οι αγρότες, για το 2013 και 2014, αφού έχουν καταβάλλει τα χρήματα. Ο Δήμος να βρει τη λύση και να μην επιχειρήσει να τους ενοχλήσει, ούτε και να τους χρεώσει παραπάνω. Ούτε και να τους απειλεί ότι δεν θα τους δώσει δημοτική ενημερότητα με κίνδυνο να μην μπορούν να ποτίσουν.
Ο Δήμαρχος, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί ξανά στον Δ. Πασόη, λέγοντας ότι δέχεται παράπονα από αγρότες ότι καλούνται να πληρώσουν 12 αντί για  9 λεπτά όπως του ανέφεραν
Ο Δήμαρχος επανέλαβε για χιλιοστή φορά ότι θα διατάξει έρευνα για να βρεθούν αυτοί που το υποσχέθηκαν. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει διατάξει καμιά έρευνα.
Στην ουσία όμως  η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι αυτοί που πλήρωσαν 9 λεπτά, επιβαρύνθηκαν, άλλα λειτουργικά έξοδα, με αποτέλεσμα  στην ουσία το κόστος να είναι ίδιο για όλους.
Επειδή όμως οι υπηρεσίες αδυνατούν να βρουν νομική φόρμουλα για να το επιλύσουν  και οι αιρετοί (Μπίνος και συνεργάτες το χρησιμοποιούν επειδή θέλουν να πλήξουν πολιτικά τον Δ. Πασόη) διαιωνίζουν σε βάρος των αγροτών ένα ανύπαρκτο στην ουσία πρόβλημα.
Οι τέσσερις της οικονομικής επιτροπής (Α. Ουργαντζόγλου, Χ. Χουρσόγλου, Δ. Πασόης και Δ. Καλδερεμτζή) ζήτησαν από τον Δήμαρχο να κλείσει άμεσα το θέμα, χωρίς να καμία πρόσθετη επιβάρυνση των αγροτών 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)