Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Η πρώτη κατάθεση της Πλεξίδα για την τραγωδία στο Σαραντάπορο

Η Αρχιλοχίας της Αεροπορίας Στρατού, Βασιλική Πλεξίδα, είναι η μόνη επιζήσασα από την τραγική πτήση.
«Πετούσαμε χαμηλά. Πέσαμε σε ομίχλη,
η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική», ήταν τα πρώτα λόγια της μοναδικής επιζήσασας της μοιραίας πτήσης σύμφωνα με το Εθνος.
«Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του. Όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου», συμπληρώνει η Βασιλική Πλεξίδα.
«Όταν ύστερα από ώρα βρήκα ξανά τις αισθήσεις μου ήταν σαν να ξυπνούσα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως, με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα», εξιστορεί.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η Βασιλική Πλεξίδα, σώθηκε ως εκ θαύματος καθώς από την πρόσκρουση το κάθισμά της, στο οποίο ήταν δεμένη, εκτοξεύτηκε μέτρα μακρά από τα συντρίμμια. Αυτό φέρεται να είπε, τουλάχιστον, και στην πρώτη επαφή με τους γονείς της, όταν, ενώ ήταν ακόμη σε κατάσταση σοκ θέλησε να τους εξηγήσει πώς σώθηκε.
Tα μέλη του κλιμακίου της ΔΕΗ που κλήθηκαν να αποκαταστήσουν τη βλάβη γιατί υπήρξε διακοπή ρεύματος στην περιοχή, εντόπισαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και βρήκαν την Βασιλική Πλεξίδα όρθια, σε κατάσταση σοκ.
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)