Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Τι έγινε στην Τουλούζη όταν εφαρμόστηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6

Τι έγινε στην Τουλούζη όταν εφαρμόστηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6

 

 

Τι συνέβη με τα κρούσματα στην Τουλούζη, όταν στη γαλλική πόλη τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας από 6 μ.μ.  

Οι τεράστιες ουρές που δημιουργήθηκαν έξω από σούπερ μάρκετ το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατέδειξαν το πρόβλημα που επιφέρει η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ..

Σήμερα (8/2), δε, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχθηκε πως το μέτρο έφερε μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, όπου παρατηρήθηκαν ουρές χιλιομέτρων.

Εν τω μεταξύ, επιστημονική μελέτη δείχνει πως, όταν εφαρμόστηκε το ίδιο μέτρο στην Τουλούζη, τα κρούσματα αυξήθηκαν αντί να μειωθούν

«Τα στοιχεία δείχνουν πως το συγκεκριμένο μέτρο δημιουργεί αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα, εξαιτίας της μεγαλύτερης συγκέντρωσης ομάδων ατόμων κατά τις ώρες που επιτρέπεται η κυκλοφορία», τονίζεται στην έρευνα. 

«Εξετάσαμε τον αντίκτυπο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. που επιβλήθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση από τις 16 Ιανουαρίου 2021 στην Τουλούζη, λόγω του συνεχούς πολλαπλασιασμού του ιού μετά τις γιορτές. 

Το μοντέλο μας προβλέπει πώς θα είχε εξελιχθεί ο SARS-CoV-2 και προβάλλει το ημερήσιο ποσοστό νέων κρουσμάτων. Επικεντρωθήκαμε σε δύο περιόδους: 1 Ιανουαρίου - 15 Ιανουαρίου 2021, όταν η απαγόρευση άρχιζε στις 8 μ.μ. και 20 Ιανουαρίου - 24 Ιανουαρίου 2021, όταν η απαγόρευση άρχιζε στις 6 μ.μ.

Η μετάδοση του ιού μεταξύ των κατοίκων της Τουλούζης μειώθηκε κατά 38% με την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 20:00. Αντιθέτως, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 18:00, αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 10%», υπογραμμίζεται στη μελέτη.

erevna111

Δείτε την έρευνα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)