Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Θέμα στον Guardian το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία με 40 άτομα

Θέμα στον Guardian το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία με 40 άτομα

 

 

Ρεπορτάζ του Βρετανικού Guardian για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία

«Θυμωμένοι είναι οι Έλληνες πολίτες με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς, χθες Σάββατο 6/2 παραβρέθηκε σε γεύμα με άλλα 40 άτομα σε επίσκεψή του στην Ικαρία, τη στιγμή που οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έχουν γινεί αυστηρότεροι στην Ελλάδα», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Βρετανικού Guardian.

«Ο κεντροδεξιός ηγέτης επισκέφτηκε το μακρινό νησί του Αιγαίου και άλλα μικρότερα νησιά για να συναντήσει το ιατρικό προσωπικό και να παρακολουθήσει από πρώτο χέρι το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας», γράφει η εφημερίδα.

Αναφέρει επίσης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη συνοδεία του απόλαυσε το μεσημεριανό του γεύμα σε βεράντα του σπιτιού ενός βουλευτή του κόμματός του, μπροστά από το λιμάνι της Ικαρίας. Σύμφωνα με τα Ελληνικά ΜΜΕ, τα 40 άτομα που ήταν στο σπίτι, υπερβαίνουν κατά πολύ τα εννέα άτομα που επιτρέπονται».

Η εφημερίδα επίσης φιλοξενεί  τις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: «Προφανώς δε πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία. Είμαι εξουσία και κάνω ό,τι θέλω. Γιατί ; Μα γιατί μπορώ, βρε αδελφέ.. Άντε, εις υγείαν των κορόιδων!» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο Instagram με αφορμή το γεύμα το πρωθυπουργού στην Ικαρία.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητσοτάκης βρίσκεται στο προσκήνιο για παραβιάσεις των κανόνων που έχει θέσει η κυβέρνησή του, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να κερδίσουν πόντους», σχολιάζει ο Guardian.

«Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε να ποζάρει με θαυμαστές κατά τη διάρκεια εκδρομής με ποδήλατο με τη σύζυγό του στην περιοχή της Πάρνηθα. Κανείς δεν φορούσε μάσκα ή διατηρούσε τους κανόνες κοινωνικής απόστασης. Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη», καταλήγει η εφημερίδα.

Πηγή: theguardian.com

Αναρτήθηκε από ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Κουλη γραψτους ολους στη simens σου.Παλι θα σε ψηφισουν τα γιδια.
    Πες μονο που παμε το επομενο ΣουΚου. Εισαι ενας ανεμελος θεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)