Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Η Ικαρία και στο BBC: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται πυρά»

Η Ικαρία και στο BBC: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται πυρά»

Το BBC με ένα εκτενές άρθρο αναφέρεται στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία και στο γεύμα που ακολούθησε στο σπίτι του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία αναφέρθηκε και το BBC, μετά το Politico, ενώ σημειώνει πως το γεύμα που ακολούθησε έχει δημιουργήσει σφοδρή κριτική στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το βρετανικό ΜΜΕ αναφέρει πως το γεύμα που είχε ο πρωθυπουργός στο σπίτι του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, την στιγμή που επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα σε όλη την Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, το άρθρο του BBC αναφέρει ότι:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επικριθεί έντονα σε όλο το πολιτικό φάσμα για ένα μεσημεριανό γεύμα που είχε το Σάββατο με δεκάδες ανθρώπους, παρά τους περιορισμούς της κυβέρνησης για τον κορονοϊό.

Επισκέφτηκε το νησί της Ικαρίας, σε μια περιοδεία τριών απομακρυσμένων νησιών στο ανατολικό Αιγαίο, για να ελέγξει την πρόοδο των εμβολιασμών.

Ένα βίντεο που γυρίστηκε από έναν ντόπιο έδειξε περίπου 30 άτομα που κατευθύνονταν στο σπίτι του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη στο λιμάνι του Ευδήλου. Το άτομο που τα γυρίζει ακούγεται να αναρωτιέται “Μπορούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να χωρέσουν στο σπίτι του Στεφανάδη;”

Το βίντεο προκάλεσε θυμωμένα tweets από Έλληνες που είδαν τους περιορισμούς για τον κορονοϊό να αυστηροποιούνται την ίδια μέρα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο επεκτάθηκε στις 18:00 τα σαββατοκύριακα.

Είναι το δεύτερο τέτοιο περιστατικό με τον φιλελεύθερο συντηρητικό πρωθυπουργό. Τον Δεκέμβριο, εμφανίστηκαν φωτογραφίες με αυτόν και τη σύζυγό του που τραβούσαν selfies με κόσμο, σε ορεινή ποδηλασία σε δάσος κοντά στην Αθήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν περιτριγυρισμένος από πολλούς περαστικούς που δεν φορούσαν μάσκες, ενώ ένας από αυτούς δάνεισε τη μοτοσικλέτα του στη γυναίκα του πρωθυπουργού για βόλτα. Ενώ ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, είπε ότι ήταν απογοητευμένος που μια τόσο ξέγνοιαστη ιδιωτική στιγμή ήταν υπερβολική».

ΠΗΓΗ: bbc.com

Αναρτήθηκε από: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)