Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Κρούσματα στα σχολεία: «Ίσως οφείλεται στη μετάλλαξη» λέει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ

Κρούσματα στα σχολεία: «Ίσως οφείλεται στη μετάλλαξη» λέει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ

O αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, αναφέρθηκε στα κρούσματα που εντοπίζονται στα σχολεία λέγοντας πώς μπορεί να οφείλεται στην μετάλλαξη. Τι δείχνουν τα λύματα στην Αττική. 

Την εκτίμηση πως βρισκόμαστε σε μια «κρίσιμη καμπή της επιδημίας» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, τονίζοντας ότι «υπάρχουν δεδομένα που επηρεάζουν τη μεταδοτικότητα».

Μεγάλο πονοκέφαλο για τους ειδικούς αποτελούν οι μεταλλάξεις του ιού οι οποίες, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτακόπουλο δεν σχετίζονται με την αυξημένη θνητότητα. Δεν απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο να σχετίζονται με την αυξημένη, συγκριτικά με το διάστημα προ 15 ημερών, διασπορά του κορoνοϊού στα σχολεία.

«Ενδεχομένως να οφείλεται στη μετάλλαξη, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν τηρούνται τα μέτρα», δήλωσε ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1.

Σχολιάζοντας την απόφαση της χώρας να θέσει ηλικιακό «μπλόκο» στο εμβόλιο της AstraZeneca, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ διευκρίνισε πως «δε σημαίνει ότι δεν είναι αποτελεσματικό, αλλά ορισμένες χώρες θεώρησαν ότι δεν έχουν επαρκή δεδομένα».

Ο ίδιος υπογράμμισε τη θετική πλευρά, ότι δηλαδή είναι «το τρίτο εμβόλιο πήρε έγκριση από τον ΕΜΑ κι ένα τέταρτο βρίσκεται υπό αξιολόγηση».

Από την πλευρά του ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας, Ν.Θωμαΐδης σημείωσε μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ότι η αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική ξεπερνά το 200% συγκριτικά με την περασμένη εβδομάδα. Ο καθηγητής παρατήρησε «εκτεταμένη διασπορά στην Αττική», η οποία «ενδέχεται να συνδέεται με τα στελέχη που είναι πιο μεταδοτικά».

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)