Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Ραγδαία εξάπλωση στη Θεσσαλονίκη: Έρχονται μέτρα, SOS για τα κρούσματα

Ραγδαία εξάπλωση στη Θεσσαλονίκη: Έρχονται μέτρα, SOS για τα κρούσματα

 

 

Συναγερμός ξανά στη Θεσσαλονίκη και νέα μέτρα στο τραπέζι. Μεγάλη αύξηση σε κρούσματα και ιικό φορτίο. Σπεύδουν αύριο Χαρδαλιάς και Χρυσοχοΐδης. 

Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε ένα 24ωρο στη Θεσσαλονίκη, ενώ το ιικό φορτίο στα λύματα δείχνει αύξηση 50%. Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους ενώ το πρωί της Πέμπτης σπεύδουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή φορέων της πόλης.

Όσον αφορά τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χαρακτηριστική είναι η ραγδαία αύξηση που παρατηρήθηκε τις δύο προηγούμενες μέρες.

  • Τη Δευτέρα 01/02 ανακοινώθηκαν 39 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
  • Την Τρίτη 02/02 ανακοινώθηκαν 126 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Έντονα αυξητική τάση παρουσιάζει και το ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης στις τελευταίες μετρήσεις. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στην έρευνα της διεπιστημονικής ομάδας του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ, μετά από έναν μήνα που η συγκέντρωση του κορονοϊού ανιχνευόταν σταθερά σε χαμηλά επίπεδα, οι τελευταίες αναλύσεις έδειξαν σημαντική αύξηση της τάξης του 50%.

Πλέον, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστούν και να ανακοινωθούν νέα μέτρα ξανά στη Θεσσαλονίκη για τον περιορισμό διάδοσης του ιού, καθώς υπενθυμίζεται ότι έχει εντοπιστεί στην Περιφέρεια και το πρώτο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στον 36χρονο ιερέα από την Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως που είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό στις αρχές Ιανουαρίου.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)