Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Νέα μέτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι από 8.000 αστυνομικούς - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

 

Για την εφαρμογή των νέων μέτρων μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων, επιστρατεύονται 8.000 αστυνομικοί με 1.900 κλιμάκια και 400 στελέχη της Αρχής Διαφάνειας.

 Θα κάνουν ελέγχους από το προσεχές Σάββατο σε όλη τη χώρα, σε μεικτά κλιμάκια των 10-15 ατόμων. Αποφασίστηκε στην περιφέρεια τους ελέγχους να κάνουν αστυνομικοί από άλλες περιοχές, με στόχο να αποφευχθεί η ελαστικότητα που παρατηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις λόγω εντοπιότητας.

Στο στόχαστρο διασκέδαση, λιανεμπόριο και εστίαση

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν αρχικά η νυχτερινή διασκέδαση, η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και το λιανεμπόριο. Οι αρμόδιοι έχουν στα χέρια τους μια λίστα 50 πρώτων στόχων, επιχειρήσεων δηλαδή που στο παρελθόν υπέπεσαν σε παραβάσεις αναφορικά με την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Αυστηροί θα είναι και οι έλεγχοι σε καταστηματάρχες που χρησιμοποιούν νάιλον σε ανοικτούς χώρους προκειμένου να λειτουργούν ως μεικτοί, δηλαδή ως μέρη όπου επιτρέπονται και ανεμβολίαστοι.

Ποιοι μπαίνουν σε «μαύρη λίστα»

 Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται από το υπουργείο Ανάπτυξης η μαύρη λίστα των επιχειρήσεων, μια πλατφόρμα στην οποία θα αναρτώνται οι παραβάτες των μέτρων για την πανδημία.

Με αυτό τον τρόπο, πέραν του προστίμου που θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ και της αναστολής λειτουργίας ως και 15 ημέρες, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα βρίσκονται αντιμέτωποι και με το στίγμα.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)