Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Ο Πλεύρης εξαπάτησε την ΠΟΕΔΗΝ και τους εργαζόμενους και απολύει επικουρικούς που είναι σε αναστολή – Βίντεο

Θάνος Πλεύρης (Eurokinissi)

 

Κατά τις πρόσφατες συναντήσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό υγείας κ. Πλεύρη υπήρξε δέσμευση από τον Υπουργό ότι οι συμβάσεις των συναδέλφων επικουρικών που είναι σε αναστολή θα παραταθούν κανονικά μαζί με των άλλων επικουρικών μέχρι 31/3/22.

Όμως χθες το απόγευμα στις δηλώσεις του για τα νέα μέτρα ο υπουργός ανέφερε ότι “όσοι επικουρικοί Ιατροί είναι σε αναστολή και λήγουν οι συμβάσεις τους δεν θα ανανεωθούν” (δείτε το video μετά το 1.30 λεπτό). Προφανώς το ίδιο θα ισχύσει και για τους Επικουρικούς Λοιπό Προσωπικό που είναι σε αναστολή. Μάλιστα τα περισσότερα Νοσοκομεία που έχουν ήδη ανανεώσει τις συμβάσεις πιθανόν να τις ακυρώσουν και οι συνάδελφοι να απολυθούν.

 Πρόκειται για μια ξεκάθαρη εξαπάτηση των εργαζομένων στην υγεία από το νεοδιορισμένο υπουργό κ. Πλεύρη και την κυβέρνηση, που ενώ έλεγαν ότι από τις αναστολές εργασίας δεν θα γίνουν απολύσεις εργαζομένων, τώρα προχωρούν σε απολύσεις.

Και όλα αυτά μάλιστα σε μια κρίσιμη στιγμή στην έναρξη του τετάρτου κύματος της πανδημίας, που το σύστημα υγείας πλήτεται από την έλλειψη όσων εργαζομένων η κυβέρνηση έχει βγάλει σε αναστολή και από τις συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονται. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι που δεν έχουν βγει σε αναστολή επιβαρύνονται με εξαντλητικά ωράρια και με συνέχιση της αναστολής χορήγησης κανονικών αδειών, τρίτη τα τελευταία δύο χρόνια.

Απέναντι στα παραπάνω, οι εργαζόμενοι στην υγεία και το υγειονομικό κίνημα οφείλουν να δώσουν δυναμική απάντηση.

Πηγή: ergasiakanea.gr

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο Θάνο.
    Κλειστά τα νοσοκομεία όλα.
    Μου θέλουν και τσάμπα περίθαλψη τα βλητα.
    Όποιος έχει φράγκα να πηγαίνει στα δικά μας θεραπευτήρια. Των δικών μας ανθρώπων.
    Οι άλλοι; Ψοφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)