Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης είναι αρνητής της πραγματικότητας

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης είναι αρνητής της πραγματικότητας

 

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι αρνητής της πραγματικότητας. Λέει τα ίδια που έλεγε και για την πανδημία, ότι νικήσαμε, ότι πάμε στο τελευταίο μίλι, ότι η ακρίβεια θα είναι προσωρινή» είπε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όσο στη διακυβέρνηση του τόπου παραμένει μία κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός που είναι εγκλωβισμένοι στις δεσμεύσεις τους με μεγάλα συμφέροντα, τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα στον τόπο» τόνισε χαρακτηριστικά στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας. «Έχω ευθύνη ως σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυριανός πρωθυπουργός, να είμαι εδώ και να καταγγέλλω στον ελληνικό λαό, που είναι ο τελικός κριτής. Και κοντοζυγώνει η ώρα» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον Αλέξη Τσίπρα «ο κ. Μητσοτάκης είναι αρνητής της πραγματικότητας. Λέει τα ίδια που έλεγε και για την πανδημία, ότι νικήσαμε, ότι πάμε στο τελευταίο μίλι, ότι η ακρίβεια θα είναι προσωρινή. Η κα Λαγκάρντ, πρόεδρος της ΕΚΤ, προεξοφλεί ότι το πρόβλημα της ακρίβειας ήρθε για να μείνει και ότι η άνοδος στις τιμές της ενέργειας θα διαρκέσουν περισσότερο από την πανδημία». Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως «ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη η ανησυχία του μέσου πολίτη που παρακολουθεί, που βλέπει την ακρίβεια να τον πνίγει, στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους, μεγάλωσε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η μεσαία τάξη σήμερα πληρώνει το μάρμαρο, δεν βρίσκεται στους ευνοημένους». Και εξήγησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε «συγκεκριμένα μέτρα. Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, τη μείωση του ΕΦΚ στα κατώτατα επίπεδα που επιτρέπει η ΕΕ, το πάγωμα στο σύνολο των αγροτών. Αφού η οικονομία καλπάζει γιατί δεν τα εφαρμόζετε;» απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό.

«Ένα μέσο νοικοκυριό, αν εφαρμοζόταν αυτό που εφαρμόστηκε στην Ισπανία και προτείναμε με τροπολογία για τη μείωση του ΕΦΚ και απορρίψατε, θα πλήρωνε τουλάχιστον 300 ευρώ λιγότερα. Με την τροπολογία που προτείναμε για την αμόλυβδη, θα πλήρωνε τουλάχιστον 25 ευρώ λιγότερα σε κάθε γέμισμα, 100 ευρώ το μήνα», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)