Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα...

Με τη φράση «έχουμε βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα», σχολίασε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που έχουν την ευθύνη για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού όπως οι αστυνομικοί είναι ανεμβολίαστοι.

Και με τη φράση αυτή «άδειασε» τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο ο οποίος παρουσίασε μια εντελώς αντιεπιστημονική άποψη ότι οι αστυνομικοί δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό, προκαλώντας την κοινή λογική και σφοδρές αντιδράσεις.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Νίκος Τζανάκης, όταν μειώνουμε την κινητικότητα στους ανεμβολίαστους αλλά την επιτρέπουμε σε επαγγελματικές ομάδες υπάρχει μεγάλο πρόβλημα δημόσια υγείας.

Το πράγμα είναι ακόμα χειρότερο, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, αν σκεφτούμε ότι οι ελεγκτές δημόσιας είναι σε ποσοστό 30-35% ανεμβολίαστοι όπως και οι αστυνομικοί που κάνουν τον έλεγχο των μέτρων.

Αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά και να συμβάλλουν στη διάδοση του κορωνοϊού επεσήμανε ο καθηγητής πνευμονολογίας και επεσήμανε ότι δίνεται μια εικόνα στον κόσμο η οποία δεν είναι συμβατή με αυτό που θα πρέπει να γίνεται. 

Το γεγονός ότι ανεμβολίαστοι έχουν την ευθύνη για τον έλεγχο των περιοριστικών μέτρων, αντίκειται στη διαχείριση της πανδημίας...

ΑΥΓΗ

 

1 σχόλιο:

(3)