Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Τσίπρας: Η προπαγάνδα σας ευημερεί αλλά δυστυχούν οι άνθρωποι

 

 

Ευθεία επίθεση προς τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την «γαλάζια» κυβέρνηση πως πορεύεται με δημιουργική λογιστική και ψέματα.

«Δεν μπορεί να είμαστε παντού οι χειρότεροι και να μας φταίει ο κακός μας ο καιρός» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρωτολογία του στην συζήτηση για την ακρίβεια, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, στη Βουλή. «Η προπαγάνδα σας ευημερεί αλλά δυστυχούν οι άνθρωποι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τα κύματα ακρίβειας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι με την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός δεν έχει κατανοήσει τι συμβαίνει στην χώρα και τον ελληνικό λαό. «Με την σημερινή του τοποθέτηση εν μέσω σαρωτικού κύματος ακρίβειας δείχνει την αδυναμία να ανταποκριθεί στην υπαρξιακή αγωνία της πλειοψηφίας συμπολιτών» είπε ο Αλ. Τσίπρας και κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη για «έλλειμμα κατανόησης, προχειρότητα, εμμονή σε αποτυχημένες οικονομικές πολιτικές και έναν εθισμό στην εξυπηρέτηση συμφερόντων».

Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα ένα τετράπτυχο που σκιαγραφεί την στάση και την συμπεριφορά της κυβέρνησης. «Μας παρουσίασε μια κατάσταση παραδεισένια αλλά δεν έλαβε υπόψη τους κοινωνικούς δείκτες. Δεν κατανοεί ο κ. Μητσοτάκης τι έρχεται. Μας λέει ότι η κρίση θα είναι παροδική ενώ θα είναι δομική» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μας ακούει σήμερα ο μέσος πολίτης και νομίζει ότι βρίσκεται αλλού. Ιδίως όταν του έρχεται ο λογαριασμός στο ρεύμα και πάει στο σούπερ μάρκετ. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους. Στην 3η βδομάδα του μήνα στερεύει το εισόδημα. Προσπαθήσατε να δημιουργήσετε πλασματική εικόνα με δημιουργική λογιστική» υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «είναι εύκολο να παίρνεις πραγματικά στοιχεία για να δημιουργήσεις πλασματική εικόνα. Με ψέματα και δημιουργική λογιστική ξέρετε να πορεύεστε. Επαναλαμβάνετε δήθεν μέτρα και τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας: «Το έχουμε μάθει το τροπάριο με τις παγκόσμιες κρίσεις. Παγκόσμια κρίση η πανδημία αλλά εδώ έχουμε τους περισσότερους θανάτους. Παγκόσμια κρίση η κλιματική αλλά εδώ κάηκαν τα περισσότερα στρέμματα δάσους. Παγκόσμια κρίση η ενεργειακή αλλά εδώ έχουμε τις μεγαλύτερες αυξήσεις. Για σταθείτε μια στιγμή. Δεν γίνεται να μην υπάρχει ευθύνη στην κυβέρνηση».

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει αρρύθμιστη και ανέλεγκτη την αγορά εξαιτίας της ιδεοληπτικής της τακτικής. «Τι κάνει η ΡΑΕ, η επιτροπή ανταγωνισμού; Και μη μου απαντήσετε ότι είναι ανεξάρτητες αρχές γιατί μια χαρά παρεμβήκατε και αλλάξατε την διοίκηση. Έχετε ευθύνη για τα πεπραγμένα της σημερινής ηγεσίας. Μαθαίνω ότι ο πρόεδρος της επιτροπής Ανταγωνισμού σας ζήτησε να προσαρμόσετε το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο καρτέλ στις τηλεπικοινωνίες. Είμαστε πρωταθλητές και στις χρεώσεις τηλεπικοινωνιών» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε: «Σας ζήτησε να αναμορφώσετε το θεσμικό πλαίσιο. Μαθαίνω επίσης ότι ζητά να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες της επιτροπής για περισσότερους ελέγχους και αρνείστε. Κοιτάξτε εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Αυτό το κρυφτούλι ευθυνών δεν θα το ανεχθούμε. Αν δεν σας κάνει πείτε το. Διότι είτε δεν θέλει αυτός να κάνει ελέγχους είτε θέλει αλλά το σύστημα Μαξίμου δεν τον αφήνουν το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Τα καρτέλ είναι ανεξέλεγκτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)