Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

H A΄ΕΛΜΕ Πέλλας για την επέτειο του Πολυτεχνείου 2021

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το Πολυτεχνείο γεννήθηκε από τον αντιδικτατορικό αγώνα του λαού και της νεολαίας της Ελλάδας και αποτέλεσε κορύφωση του, που πνίγηκε στο αίμα. Είναι μια μοναδική στιγμή από την πλούσια ιστορία του κινήματός μας, που παρά τις όποιες προσπάθειες δε θαμπώνει, δε σβήνει, δεν ξεχνιέται.

Ο γιορτασμός του έχει περιεχόμενο αγωνιστικό και όχι μνημόσυνου. Τιμάμε μέσα από αυτό τους δεκάδες χιλιάδες που κρατήθηκαν, φυλακίστηκαν εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν, διώχτηκαν στην σκοτεινή εφταετία. Τιμάμε τον αγώνα τους και περιφρουρούμε τη μνήμη τους.

«Έξω οι ΗΠΑ! Έξω το ΝΑΤΟ» ήταν γραμμένα στην πύλη του Πολυτεχνείου. Κι όμως, από τότε μέχρι σήμερα, όλες οι κυβερνήσεις έχουν φροντίσει να δέσουν ακόμα πιο σφιχτά τη χώρα στο άρμα του ΝΑΤΟ, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο αιματοκύλισμα των λαών!

Μπορεί σήμερα να μην έχουμε δικτατορία, μπορεί οι συνταγματάρχες να φύγανε, η χώρα να βγήκε από το «γύψο», αλλά η ανεργία, η φτώχεια, η περίφημη «ατομική ευθύνη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο νόμος Χατζηδάκη και η καταπάτηση των δικαιωμάτων ισχύουν στο ακέραιο!

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρα! Οι εκπαιδευτικοί κόντρα στην προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας, τσακίσματος της γενικής μόρφωσης, κόντρα στην αντίληψη της ¨ατομικής ευθύνης¨ και των ¨ατομικών λύσεων¨, συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε και να εμπνέουμε τους μαθητές μας από τα διδάγματα της ιστορίας μας, των λαϊκών αγώνων. Συνεχίζουμε να μαθαίνουμε στα παιδιά την αξία του συλλογικού αγώνα, που γεννά ανεξάντλητη αντοχή και δύναμη στον άνθρωπο για να παλέψει ενάντια στον εκμεταλλευτή του και χθες και σήμερα και αύριο!

Με οδηγό τα διδάγματα του Πολυτεχνείου συνεχίζουμε μαζικά, αποφασιστικά την πάλη μας και μέσα και έξω από την τάξη, για ένα σύγχρονο σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς!

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας
Η Πρόεδρος                    Ο Γ. Γραμματέας
Σεμερτζίδου Δέσποινα    Τραπεζανίδης Γιώργος

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)