Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Καιρός: Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας η χώρα - Σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα


Καιρός: Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας η χώρα - Σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα


Ισχυρές βροχές έχουν ξεκινήσει από το πρώι στην Ήπειρο και την Πελοπόννησο, ενώ άρχισε να βρέχει νωρίς το πρωί και στην Αττική

Τη χειρότερη ημέρα βιώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έχει ξεσπάσει από νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου και έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρότατες βροχοπτώσεις, καταιγίδες, τα χιόνια αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους - ως επί το πλείστον νοτιάδες.

Ισχυρές βροχές έχουν ξεκινήσει από το πρώι στην Ήπειρο και την Πελοπόννησο, ενώ άρχισε να βρέχει νωρίς το πρωί και στην Αττική.

Πού εντοπίζονται προβλήματα αυτή την ώρα

Με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο και τα νερά στο οδόστρωμα, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία.

«Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα», τονίζει ο κ.Μιχαλάκης, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Την ίδια ώρα Σύμφωνα με πληροφορίες το epirusgate.gr, ο ποταμός Καλαμάς και ο Αχέροντας βρίσκονται στα όρια της υπερχείλισης. Στον Καλαμά η κατάσταση αντιμετωπίζεται με άνοιγμα του φράγματος κι έτσι αποφεύγονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Στον Αχέροντα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, κυρίως στην Γλυκή και την Αμμουδιά. Στην Αμμουδιά σημειώνονται τα πρώτα προβλήματα από την υπερχείλιση του ποταμού.

Φούσκωσε ο Αχέροντας ποταμός στη Γλυκή

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Πού χρειάζονται αλυσίδες

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 34ο χλμ. έως το 45ο χλμ.
  • στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς-Αμυνταίου, από το 22ο χλμ. (Διασταύρωση Βασιλειάδας) έως το 35ο χλμ. (όρια Π.Ε. Φλώρινας).

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • στην Εθνική Οδό Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 6ο χλμ. έως το 42ο χλμ.στην Εθνική Οδό Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 42ο χλμ. διασταύρωση με οδό προς Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής έως τον Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγήςστην Επαρχιακή Οδό Αετού-Νυμφαίου, από το 6ο χλμ. έως την Τοπική Κοινότητα Νυμφαίου
  • Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-27) της Εγνατίας οδού Φλώρινας – Νίκης, καθώς και στο λοιπό Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Η περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας της επόμενες ώρες

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, που τροποποιήθηκε την Παρασκευή σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, τα προβλεπόμενα ύψη βροχής για σήμερα είναι πολύ υψηλά στο Ιόνιο και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Παράλληλα, στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.

Καθώς το κύμα αναμένεται σφοδρό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με μήνυμα του 112 καλώντας τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου, της Ηπείρου, περιοχών της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. Παράλληλα, προσοχή χρειάζεται και στην Αττική.

Καλύτερη εικόνα του καιρού θα δούμε από την Κυριακή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)