Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις VIP ΜΕΘ και στη Θεσσαλονίκη

Μετά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης παρενέβη για τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού, για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που, κατά τους ισχυρισμούς του, παραμένουν κλειστές για ενδεχόμενη νοσηλεία VIP προσώπων.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί η βασιμότητα αυτών των ισχυρισμών, στο σκέλος που αφορούν τις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει ότι θα καταθέσει, τη Δευτέρα, αναφορά στον Εισαγγελέα για ασθενείς που έχουν πεθάνει διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Οι εξελίξεις στο ζήτημα που απασχολεί την επικαιρότητα εντόνως και έχει προκαλέσει ακραία πολιτική αντιπαράθεση είναι ραγδαίες, ενώ η κυβέρνηση και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κάνουν λόγο για παραπληροφόρηση.

Ο Θάνος Πλεύρης, άλλωστε, πέρασε προχθές στην αντεπίθεση καταθέτοντας αναφορά αξιοποίνων πράξεων στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)