Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

H κακοκαιρία «σαρώνει» τη χώρα


στα όρια υπερχείλισης ποτάμια, χείμαρροι οι δρόμοι, έσπασαν ρέματα και κινδύνευσαν σπίτια

Σαρώνει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από το πρωί το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα στην Ήπειρο, όπου στα όρια της υπερχείλισης βρίσκονται ο Καλαμάς, αλλά και ο Αχέροντας. Στον Καλαμά η κατάσταση αντιμετωπίζεται με άνοιγμα του φράγματος κι έτσι αποφεύγονται έντονα πλημμυρκά φαινόμενα.

Στον Αχέροντα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, κυρίως στην Γλυκή και την Αμμουδιά. Στην δεύτερη μάλιστα σημειώνονται τα πρώτα προβλήματα από την υπερχείλιση του ποταμού.

Όπως γράφει το epiruspost.gr έκλεισε νωρίτερα ο κόμβος Τερόβου της Ιόνιας Οδού λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Στην είσοδο και έξοδο έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία, ωστόσο κανονικά κινούνται τα οχήματα στην Ιόνια καθώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε κατάσταση συναγερμού τίθενται και οι οικισμοί γύρω από τον Αχέροντα που, όπως μαρτυρούν οι εικόνες, είναι σε υπερχείλιση.

Εκκενώνεται ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου στο Αγρίνιο

Στο μεταξύ, εντολή άμεσης εκκένωσης του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, λόγω της απότομης ανόδου της στάθμης των υδάτων στην λίμνη Λυσιμάχεια, που προκλήθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, η εκκένωση είναι προοληπτική και δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.

Η ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου:

«Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία».

Η κακοκαιρία χτύπησε και τα Τρίκαλα

Την ίδια στιγμή, με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταπτώσεις βράχων, από την κακοκαιρία, στο ορεινό οδικό δίκτυο και τα νερά στο οδόστρωμα, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία. «Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα» τονίζει ο κ.Μιχαλάκης, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.


Στο όριο επιφυλακής ο Πηνειός

Στο μεταξύ συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές λόγω της επιθετικά γρήγορης ανόδου της στάθμης του Πηνειού ποταμού στο ύψος της Νομής.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το trikalavoice.gr, η στάθμη ανέβηκε μέσα σε λίγες ώρες στα 3.75 μ. με όριο πλημμύρας τα 4.75 μ.. Δεδομένου ότι η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται εκφράζονται φόβοι για το πως μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση.

Πλημμύρισε η Θέρμου στις εργατικές κατοικίες – Με δυσκολία η κυκλοφορία

Δύσκολες ώρες περνά και Ναυπακτία. Η επαρχιακή οδός της Θέρμου πλημμύρισε με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να έχει γίνει πολύ δύσκολη για τους κατοίκους. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να πλήττουν ολόκληρη τη Ναυπακτία.

Πλημμύρισε η παραλιακή στο Ρίο

Προβλήματα έχουν προκληθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στο Ρίο, όπου η θάλασσα βγήκε στον δρόμο που πλημμύρισε για ακόμη μία φορά. Ο δρόμος έχει κλείσει αφού η κίνηση είναι αδύνατη.

Χάος και στην Κέρκυρα - Χωρίς ρεύμα το κέντρο της πόλης

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε πριν λίγο σε αρκετες περιοχές στο κέντρο λόγω βλάβης σε καλώδιο στην οδό Κύπρου. Τα συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση. Επιπλέον, πολλές περιοχές του κεντρικού Δήμου βρίσκονται χωρίς ηλεκτροδότηση για πολλές ώρες.

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι πολλά και εκτεταμένα, καθώς λόγω των ισχυρότατων ανέμων έχουν προκληθεί βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)