Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Το Σάββατο τα χειρότερα

Σάκης Αρναούτογλου: Το Σάββατο τα χειρότερα - Πού θα έχουμε χιονοθύελλα 

Με ισχυρές βροχές θα ξεκινήσει το Σάββατο στα ΒΔ της Ελλάδας με τον πρώτο χάρτη που παρουσίασε ο Σάκης Αρναούτογλου να είναι ο μισός (δυτικό κομμάτι) γεμάτος με alert (μεγάλη προσοχή). Όπως είπε μέχρι το μεσημέρι όλη η δυτική Ελλάδα από τη δυτική Μακεδονία έως και την κεντρική- δυτική και νότια Πελοπόννησο οι βροχές θα είναι δυνατές με καταιγίδες.

Χιονοθύελλα θα έχουμε πάνω από τα 1600 - 1700 μέτρα στην ορεινή Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία θα έχουμε τις πρωινές ώρες στο νομό Καστοριάς και Φλώρινας θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις πάνω από τα 800 και 1000 μέτρα.

Από την Αττική τη Βοιωτία θα έχουμε άστατο καιρός με τη μορφή μόρας και μέχρι την Πιερία θα έχουμε μονο πυκνά σύννεφα. Από τη Δράμα, την Καβάλα έως και την Ξάνθη ο καιρός θα χαλάσει γρήγορα με βροχές που θα δυναμώνουν.

Μέχρι και αργά το απόγευμα στα Επτάνησα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, στην Στερεά στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε περισσότερες βροχές με μεγάλη διάρκεια.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Τα χιόνια προς το απόγευμα θα κάνουν την εμφάνισή τους σε υψόμετρα στα 1300 μέτρα στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, στα 1400 μέτρα στη δυτική Θεσσαλία, αλλά και στη ΒΔ Στερεά. Τέλος το βράδυ σε όλη τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στη κεντρική και ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, την Στερεά, την Εύβοια την Αττική και την Πελοπόννησο ο καιρός θα βελτιωθεί.

Τα περισσότερα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα ΒΑ της χώρας, ενώ θα υπάρξει και μια ζώνη με άστατο καιρό σε Λέσβο, Χίο έως και τις Κυκλάδες.

Στα δυτικά μέχρι και αργά το βράδυ θα έχουμε μπόρες βροχής.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)