Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Βοριάδες με χιόνια και στα πεδινά

Σάκης Αρναούτογλου: Χιόνια και στα πεδινά, η τάση του καιρού για τα Χριστούγεννα

 

 

Ολοταχώς με βοριάδες για πολλές ημέρες που θα φέρουν πολύ κρύο και χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου.



Ειδικότερα, από το πρωί της Τετάρτης από την κεντρική και δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο και όλη την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα η μέρα θα ξεκινήσει με λιακάδα και αρκετό κρύο. Η Θράκη θα έχει κάποια σύννεφα όπως και στο ανατολικό κομμάτι της Ελλάδας.

Οι Κυκλάδες θα έχουν επίσης συννεφιά και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες διάσπαρτες μπόρες και η κρήτη θα έχει άστατο καιρό στις κεντρικές και βόρειες- δυτικές περιοχές. Από την Εύβοια, την Βοιωτία και την Αττική ο καιρός θα είναι πιο κλειστός δίνοντας βροχές και χιονοπτώσεις από τα 800 με 900 μέτρα.

Από το μεσημέρι και μετά κάποια φαινόμενα θα έχουμε στην κεντρική και βόρεια Εύβοια με κάποιες χιονοπτώσεις από τα 800 μέτρα και πάνω, ενώ στην Κρήτη οι περισσότερες βροχές θα κινηθούν προς τα ανατολικά.

Το βράδυ ίσως βρέξει στον Εβρ, στις Σποράδες και την Εύβοια. Η Αττική θα έχει τις πρωνικές ώρες αρκετή συννεφιά και το βράδυ θα πυκνώσουν στο ορεινό ΒΔ κομμάτι και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία από 9 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη και η υπόλοιπη περιφέρεια θα έχει ήλιο με τη θερμοκρασία από 2 έως 9 βαθμους.

Την Πέμπτη, η Αττική και η Θεσσαλονίκη δεν θα έχει συννεφα, ενώ από τη Λήμνο έως και τη Βόρεια Εύβοια και τη Βόρεια Κρήτη δεν αποκλείεται να έχουμε τοπικές βροχές, με τους βοριάδες να παραμένουν.

Την Παρασκευή στις μεγαλύτερες πόλεις θα έχουμε λιακάδα, ενώ τα σύννεφα θα πυκνώσουν στα ΒΑ της Ελλάδας.

Το Σάββατο όμως ο καιρός αλλάζει και μετά το μεσημέρι θα κάνει κρύο παντού, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με 200 και 300 μέτρα στη Μαγνησία στην Εύβοια στην Στερεά μέχρι και τη Βόρεια Αττική και την ορεινή Πελοπόννησο.

Την Κυριακή από το ύψος της Λαμίας έως και Αττική και στην ΒΑ Πελοπόννησο και την Εύβοια θα έχουμε χιονοπτώσεις στα 200 και 300 μέτρα.

Αναλυτικά όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό έως και τα Χριστούγεννα. Οι πρώτες τάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)