Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Νεκροί εκτός ΜΕΘ: Βαρύ κλίμα στο Μαξίμου από τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα

Νεκροί εκτός ΜΕΘ: Βαρύ κλίμα στο Μαξίμου από τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα

 
 
 
Άνω - κάτω στο Μαξίμου μετά την μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα για τον αριθμό των νεκρών εκτός ΜΕΘ.

Σαν «βόμβα» έσκασε στο Μέγαρο Μαξίμου η δημοσιοποίηση της μελέτης των καθηγητών Θοδωρή Λύτρα και Σωτήρη Τσιόδρα (!), η οποία ουσιαστικά εκθέτει πλήρως την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιον τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που μόλις προ ολίγων ημερών δήλωνε άγνοια από του βήματος της βουλής για την ύπαρξη μελετών που να αποδεικνύουν μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Και αυτό, διότι από τα συμπεράσματα της μελέτης των δύο καθηγητών τεκμαίρεται σαφέστατα ότι η σχέση θανάτων με την παραμονή ασθενών Covid-19 εκτός ΜΕΘ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως και τον Μάϊο του 2021, η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ ανήλθε σε 88,4% σε αντίθεση με το 63,5% των ασθενών που μπήκαν σε ΜΕΘ και στη συνέχεια απεβίωσαν, ενώ περισσότεροι από 1500 ασθενείς πέθαναν αβοήθητοι ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της Γ. Οικονόμου προσπάθησε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κανιβαλίζει» επί μίας επιστημονικής έρευνας.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι δύσκολα θα μπορέσει να μαζέψει τα απόνερα αυτής της ιστορίας, η οποία, με φόντο και τη συζήτηση στη βουλή για τον προϋπολογισμό, αναμένεται να αναδειχθεί με ένταση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να στριμώξει την κυβέρνηση, ζητώντας εξηγήσεις και απαντήσεις.

Τι είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής (08:30)


Πηγή: ieidiseis.gr 

1 σχόλιο:

  1. Άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά δίχως την φροντίδα που θα μπορούσαν να έχουν και ώστε τελικά να σωθούν, για να μπορούν οι φίλοι και χρηματοδότες κλινικάρχες να πάρουν τις σάρκες ενός διαλυμένου εθνικού συστήματος υγείας.
    Τι ψυχή θα παραδόσετε ρε ύαινες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)