Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Ο νέος χάρτης της Ελλάδας - Χειρότερα και από τη Βουλγαρία η χώρα μας, σύμφωνα με ECDC

Κορονοϊός: Ο νέος χάρτης της Ελλάδας - Χειρότερα και από τη Βουλγαρία η χώρα μας, σύμφωνα με ECDC

 
 
 
Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα για τα κρούσματα, σε αντίθεση με την Βουλγαρία και την Ρουμανία, σύμφωνα με το ECDC. Δείτε τον νέο επιδημιολογικό χάρτη.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο νέος χάρτης για τον κορονοϊό στην Ελλάδα προκαλεί τεράστια ανησυχία, καθώς τα κρούσματα καλπάζουν, την στιγμή που πλησιάζουν οι γιορτές.

Σύμφωνα με το covid19.gov.gr, η Ευρυτανία βρίσκεται πλέον στο «βαθύ κόκκινο» (επίπεδο 5), ενώ συνολικά στο ίδιο επίπεδο βρίσκονται 27 περιοχές της χώρας, ενώ σχεδόν ολόκληρη η επικράτεια είναι στο «κόκκινο» (επίπεδο 4), με εξαίρεση ορισμένα νησιά σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Παράλληλα, το ECDC κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την χώρα, σχετικά με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, η Ελλάδα έχει την χειρότερη θέση στα Βαλκάνια, συγκριτικά με όσες χώρες διαθέτουν στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας.

Έτσι, στα ημερήσια κρούσματα που εντοπίζονται καθημερινά, η Ελλάδα είναι χειρότερα από την Βουλγαρία και την Ρουμανία, καθώς σχεδόν ολόκληρη είναι στο «βαθύ κόκκινο».

Η μόνη αισιοδοξία που υπάρχει, σύμφωνα με το ECDC, είναι στο γεγονός πως καθημερινά διενεργείται μεγάλος αριθμός τεστ, ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω από 1% σε όλη την Ελλάδα. Εξαίρεση αποτελεί Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, όπου η θετικότητα είναι στο 1% με 3,9%.

Ο επιδημιολογικός χάρτης της Ελλάδας, όπως διαμορφώθηκε στις 9/12:

4 koronoios xarths Ellada ECDC 9 12 2021

- Κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για 14 ημέρες (ECDC)

1 koronoios xarths Ellada ECDC 9 12 2021

- Ποσοστά τεστ ανά 100.000 κατοίκους (ECDC)

2 koronoios xarths Ellada ECDC 9 12 2021

- Ποσοστά θετικότητας (ECDC)

3 koronoios xarths Ellada ECDC 9 12 2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)