Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Σάκης Αρναούτογλου: Με συννεφιά ο καιρός στην περιοχή μας αύριο Σάββατο 29.1

Σάκης Αρναούτογλου: Χιονοπτώσεις και καταιγίδες - «Θέλει προσοχή», οι περιοχές

 

Αλλάζει ο καιρός και ένα νέο μέτωπο κακοκαιρίας χτυπά την Ελλάδα από αργά το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου μέχρι τα ξημερώματα θα έχουμε χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία και από το πρωί ο καιρός στην συγκεκριμένη περιοχή θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα έως και τη Θεσσαλονίκη θα έχουμε συννεφιά με χιονόνερο ή και χιόνι, ενώ στη Θεσσαλία τα φαινόμενο θα είναι πιο τοπικά και ανάλογη εικόνα θα έχουν και οι υπόλοιπες νότιες περιοχές.

Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη θα βελτιώνεται, ενώ από τη νότια Θεσσαλία, την Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την Αττική και την Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι χιονοπτώσεις θα πυκνώσουν πάνω από τα 200-300 μετρα στην Στερεά, τα 400 μέτρα στην Πελοπόννησο και τα 1200 στην Εύβοια.

Οι βροχές θα είναι δυνατές επίσης και στα νότια της Κρήτης και στις παραπάνω περιοχές χρειάζεται προσοχή.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και οι μπόρες στη Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θέλουν επιπλέον προσοχή.

Στην Αττική, αρχικά θα έχουμε συννεφιά και αργότερα θα έχουμε βροχές σε όλο το νομό. Οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν πάνω από τα 500 - 700 μέτρα. Η θερμοκρασία από 3 έως 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη το πρωί ίσως τοπικά να έχουμε χιονόνερο ή και χιόνι όπως στο ορεινό κομμάτι της Χαλκιδικής, αλλά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία από 3 έως 7 βαθμούς.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σάκης Αρναούτγολου για την κακοκαιρία από την Κυριακή έως και την Τρίτη όπου αναμένεται μια νέα επιδείνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)