Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Μητσοτάκης: Η Αττική Οδός θα έπρεπε να έχει κλείσει νωρίτερα

Μητσοτάκης: Η Αττική Οδός θα έπρεπε να έχει κλείσει νωρίτερα

«Γνωρίζετε καλύτερα από μένα πόσο τραυματικές μπορεί να είναι οι εμπειρίες των φυσικών καταστροφών» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η Αττική Οδός θα έπρεπε να έχει κλείσει νωρίτερα. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης το έχει η Αττική Οδός που υποστήριζε ότι μπορούσε να κρατήσει το δρόμο ανοιχτό. Κανείς μετεωρολόγος δεν προέβλεψε τον όγκο του χιονιού που έπεσε στο κέντρο της Αθήνας και στα Βόρεια Προάστια που έφτασε τους 50 πόντους».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας του πως «αναφερθήκατε ότι δεν πρέπει να κάνω τον μεσάζοντα. Εγώ εξασφάλισα τα 2.000 ευρώ αποζημίωση. Εσείς κ. Τσίπρα γιατί τέτοια αγάπη ξαφνικά για την Αττική Οδό;».

Για την «προσχηματική συγγνώμη» που του καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «προτιμώ την ειλικρινή συγγνώμη, από την καμία συγγνώμη όταν είχαμε 120 νεκρούς στο Μάτι».

«Δεν ζητήσατε ποτέ συγγνώμη για το Μάτι»

Παίρνοντας τον λόγο για δεύτερη φορά προκειμένου να απαντήσει σε όσα υποστήριξε στην παρέμβαση του πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός επεσήμανε: «Αν οι Αττικές Διαδρομές τα είχαν κάνει όλα σωστά, γιατί παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλός τους; Γιατί δέχθηκαν να δώσουν αποζημίωση;».

Και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως του προκαλεί «μεγάλα ερωτήματα η στήριξη που παρέχετε σε μια ιδιωτική εταιρεία, όταν είναι σαφές ότι αυτή έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης».

Αναφερόμενος για ακόμα μια φορά στο Μάτι ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «δεν ζητήσατε ποτέ συγγνώμη για το Μάτι. Αναλάβατε την πολιτική ευθύνη. Συγγνώμη δεν ζητήσατε ποτέ». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα, υπερασπιζόμενος όσα καταλόγιζε εκείνος τότε από την θέση του προοέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε πως «η κριτική ήταν για το άθλιο σόου που στήσατε εκείνο το βράδυ. Όταν ξέρατε πως ήδη υπήρχαν νεκροί. Ήταν η συγκάλυψη και το ήθος και το ύφος της δικιάς σας εξουσίας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)