Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Αποκαλυπτικό: Η Κεραμέως επέμενε να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία την Δευτέρα!

Αποκαλυπτικό: Η Κεραμέως επέμενε να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία την Δευτέρα! Γράφει ο

Τι είπε στη Βουλή ο Νίκος Φίλης-Κόντρα στην κυβέρνηση για τα σχολεία τα έκλεισε ο Περιφερειάρχης Αττικής! –Ακόμα πιο επιτακτικό το αίτημα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των επίμαχων συνεδριάσεων!

Η πληροφορία είναι διασταυρωμένη και, συνεπώς, δεν επιδέχεται διάψευσης-ακόμα και αν αυτή επιχειρηθεί! Το υπουργείο Παιδείας επέμενε στις συσκέψεις που έγιναν την προηγούμενη ημέρα που ξέσπασε ο χιονιάς στην Αθήνα ότι τα σχολεία θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά και να μην κλείσουν, όπως ζητούσε ο Περιφερειάρχης Αττικής!

Το κλείσιμο των σχολείων, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, έγινε με προσωπική απόφαση του Γιώργου Πατούλη, κόντρα στην πίεση του υπουργείου Παιδείας!

Ο Νίκος Φίλης, μάλιστα, με την ομιλία του στη Βουλή την Παρασκευή, επέμενε ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε -με τη συμμετοχή προφανώς των κκ Σκέρτσου και Τριαντόπουλου, αλλά και του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη- ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παδείας επέμενε μέχρι τέλους ότι τα σχολεία θα πρέπει να μείνουν ανοιχτά τόσο τη Δευτέρα, όσο και την Τρίτη!

Η καταγγελία του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ιδιαίτερα σοβαρή για τον τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνηση στο σύνολό της την κακοκαιρία, καθιστά ακόμα πιο επιτακτικό το αίτημα για δημοσίευση των πρακτικών των επίμαχων συσκέψεων, όπως ζήτησε στη Βουλή και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Ραγκούσης.

Δείτε τι ανάρτηση έκανε ο Νίκος Φίλης

Ήθελαν μαθητές και εκπαιδευτικούς στους δρόμους, πάνω στην κορύφωση του χιονιά;

Πληροφορούμαι ότι την Κυριακή, στη σύσκεψη των αρμοδίων υπουργείων με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τους δρόμους και τους λοιπούς εμπλεκόμενους, με θέμα το κύμα του χιονιά που ερχόταν, πρώτον, απουσίαζε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αληθεύει; Ποιος συμμετείχε εκ μέρους αυτού του υπουργείου;

Δεύτερον, ότι το υπουργείο Παιδείας επέμενε μέχρι τέλους να ανοίξουν τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη! Προσέξτε. Με το χιόνι, με την παγωνιά, με όλη αυτή την κατάσταση που βιώσαμε, να υπήρχαν στους δρόμους και μαθητές, γονείς με αυτοκίνητα, σχολικά λεωφορεία! Ρωτώ: Αληθεύει;

Καταλαβαίνετε γιατί το θέμα είναι σοβαρό και κρίσιμο. Να απαντήσει το υπουργείο και να κατατεθούν τα πρακτικά της σύσκεψης στη Βουλή. Να αφήσετε τις «συγγνώμες», που ξέρουμε όλοι ποια αξία έχουν.

Γνωρίζετε τι λέει ο λαός μας για τη «συγγνώμη» και το «φιλότιμο». Εμείς δεν θα κρίνουμε από τις συγγνώμες, αλλά με βάση τα ντοκουμέντα. Για να μάθουμε επιτέλους, ποιος έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των πολιτών στους δρόμους. Το κράτος και η κυβέρνηση ή οι ιδιωτικές εταιρίες, όπως ακούσαμε από τον κ. Θεοδωρικάκο νωρίτερα;

Αυτές τις δύο ερωτήσεις απηύθυνα στην κυβέρνηση προ ολίγου, μιλώντας από το Βήμα της Βουλής για την Πρόταση Μομφής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και θα περιμένω τα πρακτικά και τις απαντήσεις τους. Και συνέχισα:

Είναι αναγκαίο να γίνει το γρηγορότερο δυνατό πολιτική αλλαγή. Γνωρίζουμε καλά ότι η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι ένα αριθμητικό γεγονός. Γύρω της συνασπίζονται μεγάλα συμφέροντα, η διαπλοκή, οι τραπεζίτες και τα κυρίαρχα Μέσα, με λάφυρο τον πλούτο της χώρας. Πρόκειται για την προσπάθεια ανασυγκρότησης του αστικού πολιτικού συστήματος, που έχει απονομιμοποιηθεί από την χρεοκοπία των μνημονίων και επιζητεί να πάρει ρεβάνς.

Πρόκειται για μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική αντιπαράθεση, ανάμεσα σε δυο πόλους, που οργανώνονται προγραμματικά και ιδεολογικά, ο ένας γύρω από τη Δεξιά, που πηγαίνει ολοένα και δεξιότερα, και ο άλλος την Αριστερά. Ενδιάμεσες - ουδέτερες συναινέσεις, σε συνθήκες εντεινόμενης κρίσης, δεν υπάρχουν. Η Αριστερά είναι η δύναμη που εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας και θα κληθεί να βγάλει ξανά τη χώρα από την κρίση. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)