Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Σκληρά ερωτήματα για Σκέρτσο και Μαξίμου

Η αποκάλυψη του iEidiseis στη Βουλή - Σκληρά ερωτήματα για Σκέρτσο και Μαξίμου

 
Τι είπε ο Γιάννης Ραγκούσης στη Βουλή και τα ερωτήματα που έθεσε. Απίστευτη τοποθέτηση Αραμπατζή: «Εσείς με Μάνδρα και Μάτι δεν δικαιούστε να ομιλείτε». Η απάντηση του Άκη Σκέρτσου.

Το θέμα που ανέδειξε σήμερα το iEidiseis για την συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου σε δυο κρίσιμες συσκέψεις, για την αντιμετώπιση της «Ελπίδας», η οποία κρατήθηκε μυστική καθώς και στο γεγονός ότι κρατήθηκαν πρακτικά σε αυτές έθεσε με παρεμβάση του ο Γιάννης Ραγκούσης αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του Άκη Σκέρτσου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το ρεπορτάζ του iEidiseis, ζήτησε να του απαντήσει ο υπουργός Επικρατείας εαν συμμετείχε στις προπαρασκευαστικές συσκέψεις για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας. «Είναι αλήθεια ότι εκτός από τον κύριο Στυλιανίδη δυο από τα επίλεκτα στελέχη του κ. Μητσοτάκη μέσα στο Μαξίμου, άρα το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, άρα κατ’ επέκταση ο κ. Μητσοτάκης ήταν παρόντα;» σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι αλήθεια ότι η εταιρεία σε αυτές τις συσκέψεις σας ζήτησε να απαγορεύσετε προληπτικά την διέλευση των φορτηγών και συνολικά των βαρέων οχημάτων, είναι αλήθεια ή όχι;». Και επίπλέον ρώτησε τον Άκη Σκέρτσο αν «κρατήθηκαν πρακτικά σε αυτές τις συσκέψεις και θα τα δώσετε αυτά τα πρακτικά άμεσα στην δημοσιότητα ή θα μας αναγκάσετε να καταφύγουμε και για αυτά τα πρακτικά στην δικαιοσύνη για να τα πάρουμε; Και θα τα πάρουμε», κατέληξε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Η απάντηση Σκέρτσου

Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άκης Σκέρτσος παραδέχθηκε ότι συμμετείχε σε αυτή και σε άλλες συσκέψεις. «Έχει βγει δελτίο Τύπου για το ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη, δεν ανακαλύψατε την πυρίτιδα, συμμετείχα εκ του ρόλου μου» είπε ο υπουργός Επικρατείας». Ενώ για το ζήτημα των πρακτικών απάντησε πως «δεν γνωρίζω αν υπάρχουν πρακτικά, δεν έχει κρυφτεί απολύτως τίποτα σε σχέση με ότι έχει διαμειφθεί στη σύσκεψη αυτή». Για το κλείσιμο του δρόμου για τα βαρέα οχήματα είπε πως «οχι η εταιρεία δεν το ζήτησε. Αυτό που εφαρμόστηκε ορθά στην Νέα Οδό, δεν εφαρμόστηκε με ευθύνη της Αττικής Οδού» .

Ραγκούσης: Επιτελικό κράτος είναι η προχθεσινή Κατεχάκη - Αραμπατζή: Επιτελικό κράτος είναι όχι άλλο Μάτι και όχι άλλη Μάνδρα

Αξίζει να σημειωθεί πως στην έναρξη της σύντομης παρέμβασης του ο Γιάννης Ραγκούσης έβαλε στο στοχάστρο του το περιλάλητο «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με αφορμή τα όσα υποστήριξε στην ομιλία του ο Άκης Σκέρτσος και αναφερόμενος στις τραγελαφικές καταστάσεις που έζησε η Αθήνα με την κακοκαιρία «Ελπίδα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πως «ναι, επιτελικό κράτος είναι η προχθεσινή Κατεχάκη, προχθεσινή Λεωφόρος Μαραθώνος, που χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε αυτήν. Δεν θα έπαιρνα το λόγο για να απαντήσω αλλά στην πραγματικότητα όλα όσα είπατε κ. σκέρτσο είναι ο πυρήνας της πρότασης μομφής που έχουμε κάνει προς την κυβέρνηση σας, είναι η ουσία της πρότασης μομφής που υπερψηφίζεται από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Στον Γιάννη Ραγκούση απάντησε η «γαλάζια» Φωτεινή Αραμπατζή. Υπερασπιζόμενη το επιτελικό κράτος, όπως πολλοί βουλευτές της ΝΔ από την έναρξη της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, μίλησε για το Μάτι και την Μάνδρα. «Επιτελικό κράτος είναι όχι άλλο Μάτι και όχι άλλη Μάνδρα» είπε η Φ. Αραμπατζή. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)