Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φεύγουν 12 αμερικανικά Apache από τον Βόλο για την Πολωνία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φεύγουν 12 αμερικανικά Apache από τον Βόλο για την Πολωνία

 

 

Γράφει ο

 Σε «ύψιστη ετοιμότητα» η Σούδα-Ανησυχία για το μεταναστευτικό ρεύμα από την Ουκρανία.

Σε αυξημένη ετοιμότητα οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα για να παράξουν την οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν οι συμμαχικές δυνάμεις που ήδη συγκεντρώνονται στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ήδη 12 επιθετικά ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στην βάση του Στεφανοβικίου στον Βόλο, έλαβαν εντολή να μετακινηθούν στην Πολωνία.

Παράλληλα η Βάση της Σούδας βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα για να παράξει υποστήριξη (καύσιμα , πολεμοφόδια, συντήρηση) στις αεροναυτικές δυνάμεις του 6ου Στόλου και του ΝΑΤΟ που θα κατευθυνθούν στην Μαύρη Θάλασσα και προς τις αμερικανικές βάσεις των Βαλκανίων και της Ανατολικής Αττικής.

Σε ότι αφορά τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επ'ι του παρόντος δεν υπάρχει έμπρακτη εμπλοκή, ωστόσο βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ τα οποία δεν έχουν εμφανίσει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο αντίδρασης στην Ρωσική επιχείρηση που εξελίσσεται στην Ουκρανία από τις 5 το πρωί.

Τις προηγούμενες μέρες σε κλειστή υπηρεσιακή σύσκεψη εξετάστηκε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να δεχτεί μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)