Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live λεπτό προς λεπτό η εισβολή της Ρωσίας

 

Ουκρανία: Έκλεισε ο εναέριος χώρος για την πολιτική αεροπορία – Η “τρύπα” πάνω από τη χώρα

Ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία καθώς, λίγο μετά τις 5 το πρωί, με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Τα διεθνή Μέσα μεταδίδουν πως ακούγονται ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο, στην Οδησσό (νότια) και σε πολλές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, μετά την ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι διέταξε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της χώρας.

Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ακούστηκαν τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο και αμέσως μετά σειρήνες ασθενοφόρων. Ενώ και στη Μαριούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη στον τομέα του μετώπου με μισό εκατομμύριο κατοίκους, όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας, αρκετοί κάτοικοι ανέφεραν ότι ακούγονται πυρά πυροβολικού από συνοικία στον ανατολικό τομέα της πόλης. Παρόμοια εικόνα και στην Οδησσό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αρχίσει «εισβολή ευρείας κλίμακας» από τη Ρωσία και ότι αναφέρονται πλήγματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση πολέμου. 


Ουκρανία: Έκλεισε ο εναέριος χώρος για την πολιτική αεροπορία – Η “τρύπα” πάνω από τη χώρα

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως κλείνει όλο τον εναέριο χώρο της για την πολιτική αεροπορία μετά την ανακοίνωση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν πως διέταξε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της.

Το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναερίου χώρου λόγω του «υψηλού κινδύνου για την ασφάλεια» των πτήσεων, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί στον χάρτη των πτήσεων μία “τρύπα” πάνω από την Ουκρανία.

Νωρίτερα και η Ρωσία έκλεισε μέρος του εναέριου χώρου στην περιοχή πληροφοριών πτήσεων του Ροστόφ, ανατολικά των συνόρων με την Ουκρανία, για λόγους «ασφαλείας» των πολιτικών πτήσεων.

Το ενημερωτικό σήμα της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας προς τους αεροπόρους αναφέρεται σε συγκεκριμένους τομείς και υψόμετρα που θα πρέπει να αποφεύγονται.

Πηγή: ieidiseis.gr & ertnews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)