Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η μάχη του Κιέβου - Στόχος ο Ζελένσκι και η έδρα της κυβέρνησης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η μάχη του Κιέβου - Στόχος ο Ζελένσκι και η έδρα της κυβέρνησης

 

 

Σε πλήρη εξέλιξη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στα βόρεια του Κιέβου. Ρωσική αεροπορική επιχείρηση με ελικόπτερα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αντόνοβ. 


Συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα, με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος των ρωσικών στρατευμάτων που επελαύνουν από το πρωί στη χώρα είναι το Κίεβο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg ρωσικά στρατιωτικά οχήματα εισήλθαν στα βόρεια του Κιέβου, ενώ ρωσικά ελικόπτερα έχουν ανοίξει πυρ στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αντόνοβ. Σύμφωνα με σύμβουλο του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι στο στόχαστρο της ρωσικών δυναμένων είναι η έδρα της Κυβέρνησης.


Νωρίτερα η ουκρανική μεθοριακή φρουρά ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες διείσδυσαν στην περιοχή του Κιέβου από την Λευκορωσία για να πραγματοποιήσουν επίθεση με πυραύλους Grad σε στρατιωτικούς στόχους.

Νωρίτερα η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ένα μέρος των κέντρων της στρατιωτικής της διοίκησης έχουν χτυπηθεί από ρωσικά πυραυλικά πλήγματα μετά την στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε η Μόσχα κατά της γειτονικής της χώρας.

Ωστόσο το αρχηγείο των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού δεν έχει υποστεί ζημιές και ο καπνός δείχνει να υψώνεται από μεγάλη φωτιά δίπλα στο κτίριο αυτό όπου ένστολοι πετούσαν σακούλες, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Reuters.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτόπτες μάρτυρες αναρτούν βίντεο με τις αερομαχίες που εκτυλίσσονται σε αρκετές πόλεις καθώς και από τα συντρίμμια. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ο καπνός που προκλήθηκε μετά από την κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου λίγο έξω από το Κίεβο.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, χώρας συμμάχου της Ρωσίας, είχε ανακοινώσει το κλείσιμο από τις 11:00 ώρα Ελλάδος του λευκορωσικού εναέριου χώρου πάνω από τα σύνορα με την Ουκρανία, στο νότιο τμήμα της Λευκορωσίας, σημειώνοντας ότι προβαίνει στην κίνηση αυτή για να «εγγυηθεί την ασφάλεια της χρήσης του εναέριου χώρου» της.

Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος κοντά στο Κίεβο

Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους από συντριβή στρατιωτικού ουκρανικού αεροσκάφους κοντά στο Κίεβο. Την τραγική είδηση γνωστοποίησε η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της χώρας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συντριβής. Αμέσως μετά τη συντριβή, το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 14 άτομα, έπιασε φωτιά, με αποτέλεσμα στο σημείο, στην περιοχή Obukhov, να σπεύσουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)