Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Υποχρεωτική στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων

Δίπλωμα οδήγησης: Υποχρεωτική στις εξετάσεις η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων

H εκμάθηση της διαδικασίας τοποθέτησης/αφαίρεσης αντιολισθητικών αλυσίδων σε όχημα εντάσσεται υποχρεωτικά στο σκέλος της εκπαίδευσης των υποψηφίων για να λάβουν το δίπλωμα οδήγησης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της πρόβλεψης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην κυκλοφορία των οχημάτων κατά τη διάρκεια δυσμενών καιρικών φαινομένων, όπως χιονόπτωση ή παγετός, στο εξής, κατά την πρακτική εκπαίδευση, οι υποψήφιοι οδηγοί προβλέπεται να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στον τρόπο τοποθέτησης σε όχημα αντιολισθητικού εξοπλισμού (αλυσίδων ή ανάλογου εξοπλισμού), καθώς και της αφαίρεσής του.

Σημειώνεται ότι πριν μερικές εβδομάδες η κακοκαιρία «Ελπίς» είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις των οχημάτων για αρκετές ημέρες, με αρκετά οχήματα να κυκλοφορούν χωρίς τις αντιολισθητικές αλυσίδες στα ελαστικά τους.

Επίσης ορισμένοι εξ’ αυτών που τις είχαν στην διάθεσή τους για να τις τοποθετήσουν, τις τοποθέτησαν σε λάθος τροχούς, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο ελαστικό αλλά και στο αμάξι γενικότερα.

Τέλος σημειώνεται ότι, απευθύνεται σύσταση στα Κέντρα Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψήφιων Οδηγών (ΚΕΘΕΥΟ), κατά τη θεωρητική εκπαίδευση, να εφιστούν την προσοχή στους υποψήφιους οδηγούς για τη δέουσα εμβάθυνση στις ενότητες που αφορούν στην οδήγηση με μειωμένη πρόσφυση, τη χρήση ειδικών ελαστικών και τη χρήση αντιολισθητικού εξοπλισμού.

1 σχόλιο:

  1. ανοησίες. Μονο αν γινει ΚΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ σε ολη την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (δημοτικο, Γυμνάσιο, Λυκειο, Πανεπιστήμιο) η ΟΔΗΓΗΣΗ παντός είδους τροχοφόρου, μονο τοτε θα εχουμε οδηγους που θα σεβονται τον Κ.Ο.Κ. Το δημοτικό σχολείο να εχει θεωρητικά και πρακτικά μαθηματα οδηγησης ποδηλάτων και να παρεχει στους μαθητές τις σχετικές άδειες μετά απο εξετάσεις. Το ίδιο να γινεται στο γυμνασιο για τα παπακια. Επίσης στο Λυκειο για μηχανές, Ι.Χ, τρακτέρ, αγροτικά κλπ. Τελος στο πανεπιστημιο να δινονται οι αδειες οδηγησης φορτηγων, Λεωφορείων και βαρέων οχημάτων. Πανω απο 20 χρονια έχει που γράφω τα ίδια, ποτέ όμως κανένας δεν τα προσέγγισε με σοβαρότητα ή έστω ενα μερος τους για εισαγωγή στην εκπαίδευση της ΟΔΗΓΗΣΗΣ και εντωμεταξύ συνεχώς θρηνούμε θύματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)